Szerda: Helyünk a világban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Somogyi-könyvtárban Novák István építész nyitja meg a Helyünk a világban a Somogyi-könyvtár régi és ritka könyveinek tükrében címmel rendezett kiállítást. Ugyanott két másik kiállítás is látható, a Fricsay-teremben hallhatják a VI. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus záró koncertjét, és Miért szeretem Szegedet címmel rendeznek beszélgetést a Közéleti Kávéházban.

VI. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus koncertje

Az SZTE Zeneművészeti Kar szervezésében az SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay-termében (Tisza L. krt. 79-81.) szerdán 18 órakor az akkreditált pedagógus továbbképzés résztvevőinek és a Művészeti Akadémia hallgatóinak záró koncertjét hallhatják. Fellépnek: Maczák János klarinétművész és kurzusának hallgatói.

A Somogyi-könyvtár programjai

A Somogyi-könyvtár 2. emeletén augusztus 28- ig látható az Ízelítő a határon túli kortárs magyar irodalomból című kiállítás.

Ugyanitt látható a Tájak, ízek, könyvek című kiállítás. A nyaralásra indulók bizonyára örömmel válogatnak az összegyűjtött kötetekből. Az útikönyvek mellett az egyes országokhoz, vidékekhez kapcsolódó gasztronómiai, szépirodalmi művek révén válhat teljesebbé az utazás előtti fölkészülés, az idegen tájak fölfedezésének öröme. A könyvkínáló anyagát a nyár végéig folyamatosan frissítik a kölcsönző könyvtárosai.

A Somogyi-könyvtár aulájában szerdán 16.30-kor  Novák István építész, Szeged díszpolgára megnyitja a Helyünk a világban a Somogyi-könyvtár  régi és ritka könyveinek tükrében címmel rendezett kiállítást. A magyarság helye Európában, a magyar történelem jelentős eseményei külföldi szerzőktől megjelent krónikákban, kiadványokban; régi magyar szerzők külföldön megjelent munkái; Magyarország területe különleges térképeken – ezek képezik a mintegy 200 muzeális könyvből szerkesztett válogatás főbb fejezeteit. A kiállítás a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat hivatalos programja.

A Francia utcai fiókkönyvtárban szerdán 17 órakor „Ez sem az” című verseskötetét Tarnai László mutatja be. A szerzővel Veszelka Attila költő beszélget.

A Móra utcai fiókkönyvtárban szerdán 14 -16 óráig a Szegedi Vakáció keretében – „Mi illik, mi nem illik”– játákos illemtan foglalkozás.

Közéleti Kávéház

A Híd Étterem és Klubban ( Híd u. 6. sz.) szerdán 18 órakor “Miért szeretem Szegedet?”. A beszélgetést Bagdi Sándor főiskolai decens vezeti és moderálja. A műsor egyik védnöke és egyben előadója Héger Lajos – “Andlui” író. Szervező, előadó, műsorvezető: Szekeres Kató író. Énekszámmal közreműködik Sóti Erika.

Szerdai moziműsorok

A Grand Caféban szerdán:

18.30-kor: Komfortos mennyország – feliratos amerikai-angol-új-zélandi film, rendező: Peter Jackson.

21 órakor: Köntörfalak – magyar film, rendező: Dyga Zsombor.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14, 16, 18 és 20 órakor: Shrek a vége, fuss el véle 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi film. Rendező: Mike Mitchell.

Balázs Béla terem:

16.45-kor és 20.45-kor: Alkonyat, Napfogyatkozás – színes, feliratos amerikai misztikus thriller, rendező: David Slade.

19 órakor: Mediterrán finomságok – színes, feliratos spanyol vígjáték, rendező: Joaquín Oristrell.

Csőke József terem:

17 órakor és 19.30-kor: 52-es történet – színes, feliratos görög dráma, rendező: Alexis Alexiou.

Szerda esti bulik

A Nemzetközi Néptáncfesztivál keretében a Dugonics téren szerdán 18 órától Utcai vigasság.

A Millenniumi Kávéházban szerda este 7 órakor a Depeche Mode Emlékzenekar koncertje.

A JATE Klubban szerdán 22 órakor JATE SPLASH. Házigazda: Dj. Egon.

Az Afrika Cafe-ban szerdán 20 órakor R’n’B Party.

Az Átrium Icon Café & Lounge-ban szerda este Koktélfesztivál.

A Fészek Klubban szerdán 21 órakor Karaoke buli.

Előző sztori

Férfi sakk ob: Berkes a bajnok, Medvegy a bronzérmes

Következő sztori

Könczey Elemér karikatúrája