Kultúra

Több mint száz előadás a Kortárs Balett idei mérlege

Több mint száz előadás a Kortárs Balett idei mérlege

2010. július 5., hétfő
Több mint száz előadás a Kortárs Balett idei mérlege

2009/2010-es évadjának végéhez ért a Szegedi Kortárs Balett. Az együttes több mint 100 előadásának sorában - melyet székhelyén és a fővároson kívül számos vidéki városban nyújtott - az utóbbi hetekben elsősorban fesztivál-felkéréseknek tett eleget - tudatta a társulat sajtóközleménye.

A

Pataki András

igazgatása alatt működő társulat részt vett többek között az Ökumenikus Napok a Szolnoki Szigligeti Színházban elnevezésű rendezvényen és a Nyíregyházi Szabadtéri Játékokon

Juronics Tamás

Carmina Burana című táncjátékával, a 7. Magyar Táncfesztiválon, Győrben, az Unisono nevet viselő, új, szintén Juronics produkcióval, „A tánc fesztiválja” elnevezésű összművészeti találkozón Veszprémben pedig

Mauro Astolfi

olasz alkotó Quasi Umano elnevezésű koreográfiájával. A táncművészek hamarosan megkezdik nyári szabadságukat, illetve néhányan közülük tánckurzusokat tartanak, nyári rendezvényeken lépnek fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.