Több mint száz előadás a Kortárs Balett idei mérlege

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2009/2010-es évadjának végéhez ért a Szegedi Kortárs Balett. Az együttes több mint 100 előadásának sorában – melyet székhelyén és a fővároson kívül számos vidéki városban nyújtott – az utóbbi hetekben elsősorban fesztivál-felkéréseknek tett eleget – tudatta a társulat sajtóközleménye.

A Pataki András igazgatása alatt működő társulat részt vett többek között az Ökumenikus Napok a Szolnoki Szigligeti Színházban elnevezésű rendezvényen és a Nyíregyházi Szabadtéri Játékokon Juronics Tamás Carmina Burana című táncjátékával, a 7. Magyar Táncfesztiválon, Győrben, az Unisono nevet viselő, új, szintén Juronics produkcióval, „A tánc fesztiválja” elnevezésű összművészeti találkozón Veszprémben pedig Mauro Astolfi olasz alkotó Quasi Umano elnevezésű koreográfiájával. A táncművészek hamarosan megkezdik nyári szabadságukat, illetve néhányan közülük tánckurzusokat tartanak, nyári rendezvényeken lépnek fel.

Default thumbnail
Előző sztori

Főiskolai súlyemelő-világbajnok a szegedi egyetem indulója

Default thumbnail
Következő sztori

Omladozik az M43-as ideiglenesen átadott szakasza

Legutóbbi hasonló cikkek