Sorsoltak a nemzetközi kosárkupákban (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeviép-Szeged belga és spanyol ellenfelet kapott

Az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) müncheni központjában kisorsolták szombaton a 2010/2011-es idény női sorozatainak csoportjait, az Euroligában a Rátgéber László vezette Fenerbahce az MKB-Euroleasing Sopronnal is összecsap.

Székely Norbert tanítványai az aranyéremre törő isztambuliak mellett a 2003-as bajnok, legutóbb bronzérmes orosz Jekatyerinburggal is találkoznak.
“A helyszínen egyöntetű az a vélekedés, hogy a legkeményebb csoportba kerültünk – értékelt az MTI-nek Török Zoltán, a soproniak ügyvezetője. – Az biztos, hogy talán a világ két legerősebb játékosállományú és legtehetősebb klubjával kerülünk szembe, ráadásul a Rivas is kiváló játékosokat szerződtetett a nyáron. Persze a beosztás szempontjából szívesen cserélnék a Péccsel, de a célunk így is a továbbjutás, bár ehhez minden erőnkre szükség lesz.”
A másik magyar csapat, az NB I-ben címvédő MiZo Pécs 2010 könnyebb hatosba került, amelyben főként a legutóbb négyes döntőbe jutott lengyel Kraków lehet veszélyes.
“Tizenöt esztendeje vagyunk már a nemzetközi porondon, de a 22 éves korátlagunkkal most lesz a legfiatalabb csapatunk – nyilatkozta Rózsa Gábor, a pécsiek ügyvezetője. – A légiósaink sem tartoznak a legtapasztaltabbak közé, ami pedig az ellenfeleket illeti, a kassaiakkal és az olaszokkal is érdemes lesz vigyázni. Ezzel együtt elismerem, hogy kaphattunk volna rosszabb sorsolást is.”
A küzdelmek október 27-én kezdődnek, amikor a soproniak a lengyel Gdyniánál vendégeskednek – ez a frissen átigazolt Horti Dóra új klubja –, míg a baranyai együttes a lett Rigát fogadja.
A második vonalnak számító Európa Kupában a Seat Lami-Véd Győrnek az előző idényhez hasonlóan Portugáliába is el kell utaznia, míg a Szeviép-Szegednek csupán két ellenfél jutott az első körben.

Az Euroliga 2010/2011-es idényének csoportjai:

A csoport:
MIZO PÉCS 2010, Kosice (szlovák), Kraków (lengyel), Riga (lett), Mondeville (francia), Taranto (olasz)
B csoport:
MKB-EUROLEASING SOPRON, Fenerbahce (török), Jekatyerinburg (orosz), Gdynia (lengyel), Rivas Ecopolis (spanyol), Gospic (horvát)
C csoport:
Szpartak Moszkva (orosz), Salamanca (spanyol), Galatasaray (török), Tarbes (francia), Kaunas (litván), Praha (cseh)
D csoport:
Brno (cseh), Valencia (spanyol), Bourges (francia), Gorzów (lengyel), Vologda (orosz), Schio (olasz)

Az Európa Kupa 2010/2011-es idényének magyar érdekeltségű csoportjai:

H csoport:
SEAT LAMI-VÉD GYŐR, Vagos (portugál), Nantes (francia), Saarlouis (német)
L csoport:
SZEVIÉP-SZEGED, St. Katelijne (belga), Islas Canarias (spanyol)

Előző sztori

Az MSZP szegedi és Csongrád megyei küldöttgyűlése is Mesterházyt támogatja

Default thumbnail
Következő sztori

Két súlyos baleset Csongrád megyében

Legutóbbi hasonló cikkek