Ságváris siker a 41. Nemzetközi Fizikai Diákolimpián

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kimagasló eredményt ért el az ötfős magyar csapat a Zágrábban július 17. és 25. között megrendezett 41. Nemzetközi Fizikai Diákolimpián, ahol három arany- és két bronzéremmel a 6. helyen végzett az országok közötti nem hivatalos versenyben – tájékoztatta kedden az MTI-t közleményben Vankó Péter csapatfelkészítő tanár, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Fizikai Intézetének docense.

Ismertetése szerint az olimpián a tanulóknak elméleti és mérési feladatokat kell megoldaniuk. A 82 ország több mint 400 versenyzője között Jéhn Zoltán, a pécsi Babits Mihály Gimnázium 11. osztályos tanulója, Varga Ádám, a Szegedi Tudományegyetem Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumának 11. osztályos tanulója és Wang Daqian, a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium 12. osztályos tanulója aranyérmet szerzett.
Jéhn Zoltán az aranyérmen kívül megkapta a legjobb mérésért járó különdíjat is.
Hegedűs Tamás, a miskolci Földes Ferenc gimnázium 12. osztályos tanulója és Pálovics Péter, a zalaegerszegi Zrínyi Miklós gimnázium 12. osztályos tanulója bronzérmet kapott.
A csapatot ebben az évben Honyek Gyula (ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnázium) és Tasnádi Tamás (BME Matematikai Intézet) vezette.

Default thumbnail
Előző sztori

Szerda: Kisgömböc a Várkertben

Default thumbnail
Következő sztori

Vitorlázórepülő vb: Csak az Open kategória teljesítette a keddi távot + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek