Pórul jártak a frankhitelesek

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Morgan Stanley bankcsoport citybeli befektetési elemzői június végén látogatást tettek Magyarországon, és erről nemrég Londonban kiadott elemzésükben azt írták: becslésük szerint a 2007-2008-ban, svájci frankban felvett lakáscélú hitelek havi törlesztőrészletei ma már több mint 50 százalékkal magasabbak az induló szintnél – írja az InfoRádió.

Az előző havival gyakorlatilag azonos, éves szinten stagnáló magyarországi inflációt várnak júniusról londoni felzárkózó piaci elemzők, a kamatkilátásokról azonban eltérő vélemények vannak forgalomban a Cityben.

A nagy londoni elemző és befektetési házak mindegyike a májusban mért 5,1 százalékos tizenkét havi inflációval azonos, vagy ahhoz nagyon közeli drágulási ütemet jósolt a múlt hónapról is.

A Bank of America-Merrill Lynch (BoA-ML) bankcsoport elemzői szerint az MNB monetáris tanácsának több tagját aggasztják az inflációs nyomások, és így a magyarországi jegybanki kamat most még várhatóan nem változik.

A Morgan Stanley bankcsoport londoni befektetési és elemző részlegének minap kiadott prognózisa szerint viszont az inflációs kockázatok miatt a kamatszigorítás felé hajlóra változhat a magyar jegybank alapállása, és most már valószínűbbnek tűnik egy kamatemelés, mint egy kamatcsökkentés.

További elemzések és részletek ITT.

Előző sztori

Diáktáborral hoznák vissza a Baka-féle költőiskolát

Következő sztori

Férfi sakk ob – Berkes és Gyimesi játssza a döntőt