Bulvár

Lebukott a 15 éves besurranó

Lebukott a 15 éves besurranó

2010. július 15., csütörtök
Lebukott a 15 éves besurranó

Közel húsz besurranásos és bolti lopás elkövetését ismerte el az a 15 éves fiatalember, aki társával keddre virradó éjszaka bukott le Hódmezővásárhelyen, miután bemásztak egy kertvárosi házba – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Mint ismert, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság ügyeletére egy állampolgár jelentette be kedden a hajnali órákban, hogy az egyik kertvárosi ingatlanba két fiatalt látott bemászni. Amikor ők észrevették a férfit, kerékpárjukat hátrahagyva menekültek el. A helyszínre irányított járőrök a személyleírás alapján még a közelben elfogták a 15 és 16 éves fiút, akiket lopás kísérlete miatt elő is állítottak a rendőrkapitányságra. Az ügy érdekessége, hogy a házban egy család aludt, akik nem ébredtek fel a zajokra. A 15 éves fiatalember gyanúsítottkénti kihallgatása során további bűncselekmények elkövetését ismerte el. Az elmúlt egy évben tucatnyi Kertvárosi, illetve a kőfal mentén elhelyezkedő ingatlanba surrant be, ahonnan különféle értékekkel, elsősorban pénztárcával és bankkártyával távozott. Vallomása szerint köze van több bolti lopáshoz is. Kedvenc helye is volt, ahová naponta betért édességért, de egyszer sem fizetett. A szórakozóhelyeket is kedvelte, ahol gátlástalanul kihasználta a szórakozók figyelmetlenségét és az őrizetlenül hagyott táskákat és mobiltelefonokat lopta el. A bűncselekmények többségét nem egyedül, hanem két társával követte el. A kompánia ellen a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság lopás és más bűncselekmény miatt indított büntetőeljárást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.