Sport

Kosárlabda: Fodor Péter lesz a Szedeák vezetőedzője

Kosárlabda: Fodor Péter lesz a Szedeák vezetőedzője

2010. július 20., kedd
Kosárlabda: Fodor Péter lesz a Szedeák vezetőedzője
Szerepcsere történik a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapatának szakmai stábjában. Fodor Péter szóban már megegyezett a klub vezetésével abban, hogy ő lesz a vezetőedző, míg Bonifert Domonkos - saját döntésére - másodedzőként segíti, illetve az együttes menedzselésben vállal feladatot. Marketingvezetővel is erősített a Szedeák az egykori Pick-kézilabdás, Habuczki Tamás személyében. "Saját döntésem volt, hogy nem szeretném feladni a Naturtexnél vállalt állásomat, s mivel az A csoportban a vezetőedzői poszt teljes embert, teljes szakembert kíván, egyet hátralépek ezen a területen" - sietett leszögezni Bonifert Domonkos, kinek irányításával bajnoki címet szerzett a B csoportban a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák.

Bonifert Domonkos: A stabil háttérre lehet építkezni

Kettős szerepkörben folytatja tovább a munkát Bonifert: egyrészt másodedzőként segíti Fodor Pétert, másrészt a csapat ügyvezetőjeként a menedzselésben, a stabil háttér megteremtésében és a játékoskeret kialakításában kapott feladatot. "Jelenleg is keressük azokat a külföldi kosarasokat, akik céljaink elérésében segíteni tudnak bennünket. Több vonalat is viszek, ügynökökkel, ügynökségekkel állok kapcsolatban, semmiképpen sem fogok, fogunk elhamarkodott döntést hozni. De legalább ilyen fontosnak tartom a csapat menedzselését is. Úgy gondolom, annak idején 2001 és 2003 között akadtak hiányosságaink ezen a téren. Azon leszek, hogy segítsek, hiszen az építkezés alapja a háttér biztosítása, azt követően gondolkodhatunk előrelépésben" - nyilatkozta. Vezetőedzőként tehát az a Fodor Péter irányítja majd a továbbiakban a gárdát, aki március óta szakmai tanácsadóként működött közre Bonifert Domonkos mellett. Mint a SZEGEDma.hu-nak elmondta, részéről az eredeti felállás is szimpatikus lett volna, ám kollégája döntését megértve alkalmazkodott az új helyzethez. "Szóban már megállapodtunk a klub vezetésével a közös munka folytatásában. Természetesen számítok Domonkos segítségére, úgy gondolom, csak a súlypontok tevődtek át, de lényegében ugyanúgy együtt dolgozunk majd tovább. Nyilván nagyobb lesz a felelősségem, mint eddig, de állok elébe. Tavasszal nagy örömmel vállaltam szerepet a szegedi férfi kosárlabdában, s döntésemet egyáltalán nem bántam meg, nagyon jól érzem magam a Szedeáknál. Az már csak hab a tortán, hogy ismét az A csoportban szerepelhet a csapat" - így a szakember. Míg a Szedeák hét év, Fodor Péter mindössze néhány hónap után tér vissza az elitbe, hiszen egészen február végéig ő irányította az akkor visszalépő Debrecent. Korábbi együttesei élén remek sikereket ért el: a Körmenddel és a Pakssal két bajnoki arany és négy magyarkupa-győzelem fűződik a nevéhez. Szegeden azonban - legalábbis az első esztendőben - mások lesznek a célok: a bennmaradást szeretné elérni a Tisza-parti alakulat.

Fodor Péter: Minden egyes labdáért küzdeni fogunk

"Az eddigi igazolásokkal megerősített magyar magunk alkalmas lehet arra, hogy elérjük kitűzött a célt, ám a hiányposztokra még mindenképpen igazolnunk kell. Elsősorban egy magas, megfelelő kvalitású és szellemiségű külföldire van szükségünk, mivel Gémes Levente távozott, s a fiatal Csorvási Leventét sem sikerült idecsábítanunk, hiszen ő amerikai lehetőséget kapott. Mezőnyposzton is jó lenne még külföldi vagy magyar játékos. A lehetőségeink korlátozottak, de nagy erőfeszítéseket teszünk azért, hogy jól igazoljunk. Úgy gondolom egyébként, hogy az alsóházban a tavalyihoz hasonlóan a Salgótarján, a Dombóvár, a Nyíregyháza s talán a Kaposvár lehet a fő riválisunk. Bár a kiírásból következően a legerősebb csapatok ellen küzdünk, szeretnénk már az elején is megfogni a fontos meccseket, hogy ne kelljen majd kapaszkodnunk a többiek után. Biztos, hogy a bajnokság elején sokaknak nem lesz majd teljes és végleges a keretük, hiszen sokan kivárnak, hogy olcsóbban lehessen idegenlégiósokat szerződtetni" - beszélt a kulisszatitkokról. Fodor Pétertől megtudtuk: a Szedeák felkészülése augusztus 16-án kezdődik. A programban természetesen edzőmeccsek és felkészülési tornák is szerepelnek majd, így például szeptemberben Kecskeméten a Gazdavár-kupán játszanak Drahosék. A mester azonban elárulta: a negyedik-ötödik hét előtt nem kívánnak mérkőzést lekötni, hiszen szakmai szempontból nem lenne sok értelme. A bajnokság az október 9-i hétvégén kezdődik. "Már most ígérhetem, hogy minden mérkőzésen minden egyes labdáért meg fogunk harcolni. Bízom benne, hogy erre a játékra vevő lesz a közönség. Az eddigi sikereinkben is nagy szerepet játszott a lelkes szurkolók buzdítása, remélem, ősztől minél nagyobb számban látogatnak majd ki meccseinkre" - mondta.

Habuczki Tamás felel a marketingért

Hír még a Szedeák háza tájáról, hogy marketingvezetővel is bővült a stáb. Ezt a feladatot a jövőben Habuczki Tamás, a Pick Szeged kézilabdacsapatának egykori kőkemény védőjátékosa látja el. Az annak idején Veszprémből megszerzett Habuczki 2002 és 2004 között a Tisza-parti közönség egyik kedvence volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.