Kosárlabda: Fodor Péter lesz a Szedeák vezetőedzője

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Szerepcsere történik a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapatának szakmai stábjában. Fodor Péter szóban már megegyezett a klub vezetésével abban, hogy ő lesz a vezetőedző, míg Bonifert Domonkos – saját döntésére – másodedzőként segíti, illetve az együttes menedzselésben vállal feladatot. Marketingvezetővel is erősített a Szedeák az egykori Pick-kézilabdás, Habuczki Tamás személyében.

“Saját döntésem volt, hogy nem szeretném feladni a Naturtexnél vállalt állásomat, s mivel az A csoportban a vezetőedzői poszt teljes embert, teljes szakembert kíván, egyet hátralépek ezen a területen” – sietett leszögezni Bonifert Domonkos, kinek irányításával bajnoki címet szerzett a B csoportban a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák.

Bonifert Domonkos: A stabil háttérre lehet építkezni

Kettős szerepkörben folytatja tovább a munkát Bonifert: egyrészt másodedzőként segíti Fodor Pétert, másrészt a csapat ügyvezetőjeként a menedzselésben, a stabil háttér megteremtésében és a játékoskeret kialakításában kapott feladatot. “Jelenleg is keressük azokat a külföldi kosarasokat, akik céljaink elérésében segíteni tudnak bennünket. Több vonalat is viszek, ügynökökkel, ügynökségekkel állok kapcsolatban, semmiképpen sem fogok, fogunk elhamarkodott döntést hozni. De legalább ilyen fontosnak tartom a csapat menedzselését is. Úgy gondolom, annak idején 2001 és 2003 között akadtak hiányosságaink ezen a téren. Azon leszek, hogy segítsek, hiszen az építkezés alapja a háttér biztosítása, azt követően gondolkodhatunk előrelépésben” – nyilatkozta.
Vezetőedzőként tehát az a Fodor Péter irányítja majd a továbbiakban a gárdát, aki március óta szakmai tanácsadóként működött közre Bonifert Domonkos mellett. Mint a SZEGEDma.hu-nak elmondta, részéről az eredeti felállás is szimpatikus lett volna, ám kollégája döntését megértve alkalmazkodott az új helyzethez.

“Szóban már megállapodtunk a klub vezetésével a közös munka folytatásában. Természetesen számítok Domonkos segítségére, úgy gondolom, csak a súlypontok tevődtek át, de lényegében ugyanúgy együtt dolgozunk majd tovább. Nyilván nagyobb lesz a felelősségem, mint eddig, de állok elébe. Tavasszal nagy örömmel vállaltam szerepet a szegedi férfi kosárlabdában, s döntésemet egyáltalán nem bántam meg, nagyon jól érzem magam a Szedeáknál. Az már csak hab a tortán, hogy ismét az A csoportban szerepelhet a csapat” – így a szakember. Míg a Szedeák hét év, Fodor Péter mindössze néhány hónap után tér vissza az elitbe, hiszen egészen február végéig ő irányította az akkor visszalépő Debrecent. Korábbi együttesei élén remek sikereket ért el: a Körmenddel és a Pakssal két bajnoki arany és négy magyarkupa-győzelem fűződik a nevéhez. Szegeden azonban – legalábbis az első esztendőben – mások lesznek a célok: a bennmaradást szeretné elérni a Tisza-parti alakulat.

Fodor Péter: Minden egyes labdáért küzdeni fogunk

“Az eddigi igazolásokkal megerősített magyar magunk alkalmas lehet arra, hogy elérjük kitűzött a célt, ám a hiányposztokra még mindenképpen igazolnunk kell. Elsősorban egy magas, megfelelő kvalitású és szellemiségű külföldire van szükségünk, mivel Gémes Levente távozott, s a fiatal Csorvási Leventét sem sikerült idecsábítanunk, hiszen ő amerikai lehetőséget kapott. Mezőnyposzton is jó lenne még külföldi vagy magyar játékos. A lehetőségeink korlátozottak, de nagy erőfeszítéseket teszünk azért, hogy jól igazoljunk. Úgy gondolom egyébként, hogy az alsóházban a tavalyihoz hasonlóan a Salgótarján, a Dombóvár, a Nyíregyháza s talán a Kaposvár lehet a fő riválisunk. Bár a kiírásból következően a legerősebb csapatok ellen küzdünk, szeretnénk már az elején is megfogni a fontos meccseket, hogy ne kelljen majd kapaszkodnunk a többiek után. Biztos, hogy a bajnokság elején sokaknak nem lesz majd teljes és végleges a keretük, hiszen sokan kivárnak, hogy olcsóbban lehessen idegenlégiósokat szerződtetni” – beszélt a kulisszatitkokról.

Fodor Pétertől megtudtuk: a Szedeák felkészülése augusztus 16-án kezdődik. A programban természetesen edzőmeccsek és felkészülési tornák is szerepelnek majd, így például szeptemberben Kecskeméten a Gazdavár-kupán játszanak Drahosék. A mester azonban elárulta: a negyedik-ötödik hét előtt nem kívánnak mérkőzést lekötni, hiszen szakmai szempontból nem lenne sok értelme. A bajnokság az október 9-i hétvégén kezdődik. “Már most ígérhetem, hogy minden mérkőzésen minden egyes labdáért meg fogunk harcolni. Bízom benne, hogy erre a játékra vevő lesz a közönség. Az eddigi sikereinkben is nagy szerepet játszott a lelkes szurkolók buzdítása, remélem, ősztől minél nagyobb számban látogatnak majd ki meccseinkre” – mondta.

Habuczki Tamás felel a marketingért

Hír még a Szedeák háza tájáról, hogy marketingvezetővel is bővült a stáb. Ezt a feladatot a jövőben Habuczki Tamás, a Pick Szeged kézilabdacsapatának egykori kőkemény védőjátékosa látja el. Az annak idején Veszprémből megszerzett Habuczki 2002 és 2004 között a Tisza-parti közönség egyik kedvence volt.

Előző sztori

Anjou-világ költözik Ópusztaszerre

Következő sztori

Motorost gázolt a gyorsvonat Kiskunfélegyháza közelében (Frissítve)