Ismét Szegeden a megasztáros Petruska András

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Éppen egy hónappal ezelőtt, a Máj Blues Five együttessel közös esten mutatkozott be Szegednek élőben Magyarország egyik legdinamikusabban feltörő könnyűzenei tehetsége, Petruska András. Az égiektől megfenyegetett közönség a Millenniumi Kávéház a teraszáról a pince-klubhelyiségbe húzódott le, ahol az előadó fergeteges sikerű koncertet adott énekével és egy szál gitárjával.

Azóta elhozta a műfaj legrangosabb hazai versenyéről, a Veszprémi Utcazene Fesztiválról az egyik fődíjat is. Az országban legtöbben persze a mostani Megasztár verseny legendássá vált továbbjutási történetéből ismerik őt. Budapesti zenei körökben évek óta sikeresen forog, több formációnak is tagja (például Peef Poof), de az utóbbi években egyre inkább „egyszemélyes zenekarként” lép fel. Karakteres hangjával, iskolázott, rutinos és sokszínű gitárjátékával szép sikereket aratott már eddig is. Most azonban még látványosabban ível felfelé karrierje. A közönséggel való rendkívül könnyed kapcsolatteremtő képessége révén legutóbbi szegedi fellépése igen emlékezetes maradt minden néző számára. Humora és zenei játékai Hevesi Tamás profizmusához hasonlítható…
A fiatal szár egy hónap után újra színpadra lép Szegeden. A Kölcsey Ferenc utca 4. szám alatti SZTEage Klubban, szombaton 19 órakor kezdődő koncerten először a Máj OneMan Band, vagyis Balogh Gyula lép fel, vendége Páli Attila fuvolás (ex Benefit) lesz. Petruska András koncertje kb. 20.30-kor kezdődik (a korlátozott ülőhelyek miatt érdemes időben érkezni!). Az est házigazdája Pleskonics András (Plesi) lesz, aki az egyetemi klubban mint Dr. Rock heti rendszerességgel tart zenei előadásokat. Ezúttal a koncerten is közreműködik – egzotikus és háztartási – ütőhangszereken. Belépődíj nincs!

Előző sztori

Vitorlázó-vb: gyűjtés és pénteki eredmények (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Következő sztori

Péntek este egyórás várakozás Röszkénél