Forgalomkorlátozás várható a Rókusi körúton

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2-es villamosvonal építési munkái miatt a jövő héten várhatóan hétfőtől szerdáig a Rókusi körút Csáky utcai kereszteződésében nem fognak működni a jelzőlámpák. Várhatóan keddtől péntekig a Csáky utcába egyáltalán nem lehet majd behajtani a Rókusi körútról – tájékoztat Szeged Pólus Kft. közleménye.

A 2-es villamosvonal kiépítése keretében a jövő hét folyamán kerül sor a jelzőlámpák és átfeszítések tartóoszlopainak cseréjére, illetve kábelépítésre a Rókusi körút Csáky utcai kereszteződésében. A kivitelező tájékoztatása szerint a következő forgalmi változásokra kell számítani a jövő hét folyamán.
Várhatóan hétfőtől szerdáig a Rókusi körút Csáky utcai kereszteződésében nem fognak működni a jelzőlámpák. A kábelezési munkák miatt a tervek szerint július 6-tól 9-ig teljes szélességében lezárásra kerül a Csáky utca torkolata a Rókusi körút felől, ez alatt az időszak alatt a Csáky utcába nem lehet majd behajtani a Rókusi körútról. A Csáky utca a Vértói út irányából a Rókusi körút melletti szervizút felől lesz megközelíthető.

A munkálatok a Rókusi körút Vértói úti kereszteződésében folytatódnak majd. Az új 2-es villamosvonal kiépítése a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezője a Szeged Villamos 2 Konzorcium – tagja a Brno-i OHL ZS, a.s., a Középszolg Kft és a Kelet-Út Kft. –, mely nettó 2,1 milliárd forint értékben vállalta, hogy kiépíti a 2-es villamos szárnyvonalát a Csongrádi sugárúttól a Kossuth Lajos sugárútig, ahol majd hozzákapcsolódik az 1-es villamosvonalhoz. Az új pályaszakasz teljes egészében környezetbarát füvesített vágány lesz.

További információk: www.ujpalyan.hu

Előző sztori

Az RTE-sikerek – júniusi mérleg

Következő sztori

My Fair Lady – közelről