Egyetem

Elérhetőek a 2010-es felvételi ponthatárok (FRISSÍTVE)

Elérhetőek a 2010-es felvételi ponthatárok (FRISSÍTVE)

2010. július 22., csütörtök
Elérhetőek a 2010-es felvételi ponthatárok (FRISSÍTVE)

Csütörtök este közzétették a ponthatárokat a felvi.hu-n, így kiderül, hogy kit vettek fel az idén szeptemberben induló főiskolai és egyetemi képzésekre. A regisztrált jelentkezők személyes oldalukon is megtalálják a jelentkezéseikhez tartozó ponthatárokat, akik pedig a jelentkezési lapjukon megadták mobiltelefonszámukat, SMS-ben is kapnak értesítést.

A felsőoktatási intézményekbe összesen 140 ezren jelentkeztek idén, ami körülbelül 13 ezerrel több, mint 2009-ben. Csaknem 50 százalékkal nőtt azok aránya, akik elektronikusan adták be felvételi kérelmüket. Az 56 ezer, államilag támogatott férőhelyre első helyen 118 ezer 500-an, költségtérítésesre 17 ezer 500-an jelentkeztek. Az előzetes adatok alapján körülbelül 46 ezer felvételizőnek van már nyelvvizsgája valamilyen nyelvből és csaknem négyezren vannak, akik a hátrányos helyzetük miatt többletpontra jogosultak. Ami a mesterképzéseket illeti, több mint 325 szakra 19 ezer 600 diákot várnak. Az összes intézmény ponthatára

ITT

tekinthető meg. A Szegedi Tudományegyetem képzéseinek ponthatárait

ITT

olvashatják. További részleteket

a HírTV honlapján

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.