Szerda: Harcsa hadművelet a Film Klubban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A RKI Szegedi Fiókintézete a júniusi Film Klubban szerdán mutatja be Manole Marcus 1976-ban készült A Harcsa hadművelet című játékfilmjét, amely a román filmművészet egyik legismertebb vígjátéka. A Nyári Kavalkád programsorozatában Rob Becker: Caveman című darabját Kálloy-Molnár Péter előadásában láthatja a közönség. Szerdán is várják a gyermekeket a Szegedi Vakációra a könyvtárban, a Közéleti Kávéházban a rákról, annak okairól és következményeiről, illetve az idős emberek életmódjáról hallhatnak beszélgetést.

Nyári Kavalkád

A Nyári Kavalkád kulturális programsorozatot a Városháza udvarán, az IH Rendezvényközpont szervezi. Szerda este 20.30-kor Rob Becker: Caveman című darabját Kálloy-Molnár Péter előadásában láthatja a közönség. Rossz idő esetén a rendezvényt az IH Rendezvényközpontban (Felső Tisza-part 2.) tartják meg. A programról és a művészekről bővebben a www.ihrendezvenykozpont.hu/event/290 oldalon olvashatnak.

A Somogyi fiókkönyvtárak programjai

A Francia utcai fiókkönyvtárban szerdán 17 órakor Belső utazásKneusel Leila előadása.

A Szegedi Vakáció keretében a Csillag téri fiókkönyvtárban szerdán 14-16 óráig dekupázs készítése.

Közéleti Kávéház

A Millenniumi Klubban szerdán 17 órakor Hogyan gyártottam magamnak halált? – Fel lehet-e dolgozni, le lehet-e győzni, túl lehet-e élni a rákot? Vendég: Réthy Emese újságíró. Beszélgetőtárs: Orosz Adrienn történész.

Az Alabárdos Étterem és Borozóban (Oskola u. 13.) szerdán 18 órakor Hogyan éljen az idős ember? Soproni Lajos üzemi főorvos előadása.

Phd avató ünnepség

Az SZTE TIK – Kongresszusi teremben szerdán 10 órakor Phd avató ünnepséget rendeznek.

Harcsa hadművelet a júniusi Film Klubban

Szerdán 19 órakor a Budapesti RKI Szegedi Fiókintézete (Dugonics tér 2.) a Film Klub keretében mutatja be Manole Marcus 1976-ban készült A Harcsa hadművelet című játékfilmjét, amely a román filmművészet egyik legismertebb vígjátéka. Mondhatni egy kultikus film, hiszen a romániai közönség immár három évtizede folyton visszatér ehhez a filmparabolához, amely kiváló képet fest a kommunista korszakról.

Szerdai moziműsorok

A Grand Caféban szerdán:

19 órakor: Tiszta napfény – feliratos amerikai film, rendező: Christine Jeffs.

21 órakor: 9 – feliratos, amerikai animációs film, rendező: Shane Acker.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

15 órakor, 17.45-kor és 20.30-kor Alkonyat, Napfogyatkozás – színes, feliratos amerikai misztikus thriller, rendező: David Slade.

Balázs Béla terem:

16.15-kor és 20.15-kor: Ajami – színes, feliratos izraeli film, rendező: Scandar Copti, Yaron Shani.

14 órakor és 18.15-kor: Átok – színes, magyar film. Szereplők: Bánsági Ildikó, Pálfi Katalin, Hevér Gábor, Szamosi Zsófia, Németh Alexandra, Tilo Werner, Fodor Annamária, Vilmányi Benett. Rendező: Mátyássy Áron.

Csőke József terem:

17 órakor és 19.30-kor: Szerelem és egyéb bűnök – színes, feliratos szerb-német-osztrák-szlovén romantikus dráma. Rendező: Stefan Arsenijevic.

Szerda esti bulik

A Millenniumi Kávéházban szerda este 7 órakor a Máj Blues Five és Petruska András estje.

A JATE Klubban szerdán 22 órakor TTIK-s V.I.Z.I.T. Házigazda: Dj. Gesbin. TTIK-soknak a belépés ingyenes!

Az Afrika Cafe-ban szerda este R’n’B Party.

Az Átrium Icon Café & Lounge-ban szerda este Koktélfesztivál.

A Fészek Klubban szerda este 21 órakor Karaoke buli.

A H2O Clubban szerda este Music Dome Party.

Előző sztori

Autóbusznak ütközött egy személygépkocsi Mártély közelében

Következő sztori

Szakszemmel 19. nap: Spanyolország – Portugália