Közélet

Segélyszállítmány Szegedről és Budapestről Ónodra

Segélyszállítmány Szegedről és Budapestről Ónodra

2010. június 12., szombat
Segélyszállítmány Szegedről és Budapestről Ónodra

Péntek hajnalban indult útnak, és aznap délelőtt megérkezett az árvíz sújtotta Ónodra a Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, a Karitáció Alapítvány, az Afrikai-Magyar Egyesület közös segélyszállítmánya. A ruhákkal (törölközőkkel, ágyneműkkel), ásványvízzel, fertőtlenítőszerekkel, élelmiszerekkel, matracokkal megrakott egytonnás teherautó a károsult lakosság segítése érdekében rótta a kilométereket.

A további összegyűjtött újabb adományokat hetente szállítják a károsult területekre. Szegeden a segítő civil szervezetek 2010. június 7-től egy hónapon keresztül gyűjtést szerveznek a rászorulók megsegítésére. Használható állapotú ruhákat, cipőket, gumicsizmát, ágyneműket, matracokat, bútorokat, törölközőket, takarókat, tisztító-fertőtlenítő szereket, használati tárgyakat (konyhai vízmelegítőt, hosszabbító, egyéb életminőséget javító eszközöket), játékokat, tartós élelmiszereket várnak, melyek leadhatók az alapítvány gyűjtőhelyén, Szegeden, a Roosevelt tér 5. alatt, az M-Klubban (hétköznap reggel 7 – délután 3 óráig, a Móra Ferenc Múzeummal srégen). Iskolák pedagógusai iskolán belüli gyűjtéssel, cégek helyi gyűjtőpontok kialakításával járulhatnak hozzá a szervezett segítő programhoz. Aki a rászorulók megsegítéséhez pénzadományt szeretne adni, az a hivatalos gyűjtőhelyen személyesen megteheti befizetését. Támogatás befizetéshez alapítványi sárga csekket a szegedi DJUICE Ügyfélszolgálaton (Szeged, Kárász utca 9., Átrium Üzletházban) lehet beszerezni. Közvetlen átutalás esetén a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány (OTP) 11735005-20510350 számlaszámára történő átutalással is támogathatja az életmentő segítő akciót. A közleménybe minden esetben írják be „árvízi mentésre”! Az árvízi kárenyhítés segítése érdekében várják cégek, magánszemélyek, intézmények, csoportok, segítők, médiapartnerek együttműködését (szállítás, tárolás, adományozás, egyéb teendők kapcsán)!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.