Közélet

Schiffer András nemet mond az MSZP-nek

Schiffer András nemet mond az MSZP-nek

2010. június 28., hétfő
Schiffer András nemet mond az MSZP-nek

Nem tudja elfogadni a Horváth Csaba által felkínált együttműködést – írja Schiffer András, az LMP parlamenti frakcióvezetője hétfői nyílt levelében. A Magyar Nemzet Online arról számol be, hogy Schiffer szerint Horváth mint korábbi főpolgármester-helyettes maga is felelős azért, „hogy az utóbbi években városházi kollégái korrupciógyanús ügyeitől volt hangos a sajtó”.

Az MSZP-s

Horváth Csaba még vasárnap írt nyílt levelet

a Lehet Más a Politika (LMP) frakcióvezetőjének, melyben javasolta, hogy a két párt állítson közös, független főpolgármester-jelöltet.

Horváth Bárándy Pétert, Vágó Istvánt

és

Kuncze Gábort

is támogatható jelöltnek nevezte meg levelében.

Schiffer András

hétfői válaszlevelében azonban emlékeztet arra, hogy az LMP legutóbbi kongresszusa egyhangúlag úgy döntött, hogy a fővárosi helyhatósági választáson egyetlen parlamenti párttal sem kíván együttműködni. Az LMP frakcióvezetője megkérdőjelezte a Horváth által javasolt három személy függetlenségét, és mint írta, várospolitikai elképzeléseikről sem tud semmit. „Korábbi főpolgármester-helyettesként személyes felelősség is terheli abban, hogy az utóbbi években városházi kollégái korrupciógyanús ügyeitől volt hangos a sajtó” – jegyezte meg az LMP-s frakcióvezető Horváth Csaba személyéről. A párt várhatóan július 5-én megnevezi saját főpolgármester-jelöltjét.

Horváth Csaba nyílt levelét ITT olvashatja.

További részletekért kattintson IDE.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.