Bulvár

MKPK: országos összefogás június 20-án

MKPK: országos összefogás június 20-án

2010. június 18., péntek
MKPK: országos összefogás június 20-án

A május elejétől tartó folyamatos esőzések az ország több régiójában is hatalmas károkat okoztak. A megáradt folyók, patakok, valamint a belvíz számtalan várost és települést árasztott el és sok esetben napokra elzárt a külvilágtól. Észak-Magyarországon a Sajó, a Hernád és a Bódva menti települések szinte kivétel nélkül víz alá kerültek. Több mint 4700 családot kellett kitelepíteni és több száz család otthona összedőlt.

A Katolikus Karitász az első perctől kezdve nagy erőkkel segíti a helyszínen a bajbajutottakat, önkéntes munkával és segélyszállítmányokkal egyaránt. A szervezet családok ezreit látta el eddig tartós élelmiszerrel, ivóvízzel, takarókkal, tisztítószerekkel és gyógyszerekkel. A kitelepített családok gyermekeinek táborokat szerveznek. A rászorulók megsegítésére elkülönített bankszámlán is várják a lakosság nagylelkű adományait. Az egyházmegyei karitászszervezetek külön-külön is akciókat szerveznek és folyamatosan gyűjtenek adományokat, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia pedig már jelentős összeget bocsátott rendelkezésre katasztrófaalapjából a legsürgősebb segítségnyújtásra. A hívek példamutató összefogásának köszönhetően az egyházmegyékből eddig érkezett adományok értéke meghaladja a 70 millió forintot. Mindezek azonban csupán az azonnali segítségnyújtásra elegendők. Az árvíz okozta pusztítás következményeinek enyhítéséhez nagy szükség van a további összefogásra, ezért június 20-án, vasárnap a katolikus templomokban országos gyűjtést rendeznek az árvíz károsultjainak megsegítésére. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kéri a hívek nagylelkű adományait, hogy minél több családnak segíthessen otthonuk újjáépítésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.