Közélet

Már a kormánybiztos is vizsgálódik a Volánbusz ügyében

Már a kormánybiztos is vizsgálódik a Volánbusz ügyében

2010. június 12., szombat
Már a kormánybiztos is vizsgálódik a Volánbusz ügyében

Soron kívüli vizsgálatot kezdeményez a Volánbusz ügyében az elszámoltatásért felelős kormánybiztos. Papcsák Ferenc felháborítónak tartja, hogy egy állami vállalat közpénzekkel így gazdálkodhat – olvasható a HírTv honlapján.

Amint azt a Hír Televízió Célpont című műsora bemutatta: a piaci ár másfélszereséért - darabonként 45 millió forintért - bérel alacsony komfortfokozatú, használt buszokat a Volánbusz, amelyeket 30 millióért akár meg is vásárolhatna. Az állami vállalat menedzsmentje azt állítja: az üzlet annak ellenére előnyös, hogy a járműveket 5 év lejártával vissza kell adni a német tulajdonosnak. A közlekedési társaság a Célpont kérdésére cáfolta, hogy a 30 darabos buszbeszerzéssel félmilliárdos kárt okoztak volna a költségvetésnek, pedig ezért a pénzért már nulla kilométeres magyar autóbuszt is vásárolhattak volna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.