Sport

Labdarúgás: Szőregen is nyert a bajnok UTC + FOTÓK

Labdarúgás: Szőregen is nyert a bajnok UTC + FOTÓK

2010. június 7., hétfő
Labdarúgás: Szőregen is nyert a bajnok UTC + FOTÓK
Bajnoki címmel a zsebben nyugodtan futballozhatott az Ujszegedi TC a megyei II. osztály Tisza-Maros csoport utolsó fordulójában Szőregen. Pálfy Zoltán tanítványai a megye I. felé robogva azért még megmutatták, nem véletlenül lett övék az aranyérem, s győzelmükkel letaszították a dobogóról a tavasszal még az egyik fő riválisnak tartott hazaiakat. A már bajnok UTC Szőregre látogatott a labdarúgó megyei II. osztály Tisza-Maros csoport 27., utolsó fordulójában. A hazai csapatnak számára komoly jelentőséggel bírt a mérkőzés, hiszen ahhoz, hogy a dobogóra lépjenek, elengedhetetlennek tűnt a szőregi pontszerzés. A meccs ennek szellemében kezdődött, a Szőreg igen aktívan támadott és próbált gólt szerezni. Az első játékrészben mezőfölényt alakított ki a hazai együttes, de ez eredményt nem hozott számukra, mert a vendégek jól védekeztek, és szép kontrákkal helyzeteket dolgoztak ki. A szünetben az UTC kispadján ülő három meghatározó játékosát csatasorba állította Pálfy Zoltán edző, annak érdekében, hogy a bajnokságot győzelemmel fejezzék be. Így a második játékrészben már támadó felfogásban játszott az UTC, de ennek következtében hátul sebezhetővé vált. A Szőreg több nagy helyzetet is kidolgozott Váczi révén, aki azonban a befejezéseknél nem remekelt, és a fortuna is a bajnoknak kedvezett. Ezt kihasználva jött a találkozó végére a csattanó, a 83. percben Török Márk révén egy szép kontratámadást végig vezetve szerezte meg a három pontot érő gólt az UTC. Vereségével a Szőreg végül a negyedik helyre csúszott vissza. A bajnokságot az UTC 58 ponttal nyerte meg az 51 pontig jutó Hódmezővásárhelyi FC II.-Bercsényi, a 49 pontos Székkutas és a 48 pontos Szőreg előtt. Az Ujszegedi TC ősztől a megyei I. osztályban szerepelhet. A SZEGEDma.hu szerkesztősége szeretettel gratulál és további sok sikert kíván a csapatnak!

A labdarúgó megyei II. osztály Tisza-Maros csoportjának 27. fordulójában:

Szőregi RSE – Ujszegedi TC 0-1 (0-0). Szőreg, 100 néző, vezette: Kovács Attila. Szőreg: Varga – Papp (Tóth Tibor), Tóth Tamás, Csikós, Varga Z., Kucsera, Móra, Váczi, Drágity, Kéri, Bosnyák (Néma). Edző: Tóth Tamás. UTC: Gömöri – Farkas (Erhardt), Szabó P., Joó (Török M.), Szabó L., Szántó (Hegedűs), Fejsze, Laudisz, Vékes (Török G.), Péczely, Tóth (Balogh). Edző: Pálfy Zoltán. Gólszerző: Török Márk (83'). Pálfy Zoltán, az UTC edzője: „Először is szeretném megköszönni a Szőreg együttesének és vezetőinek a szép gesztust, hogy csapatunkat ajándékkal köszöntötték gratulációjukat kifejezve. A mérkőzésről csak annyit szeretnék mondani, hogy nagyon nehéz volt már motiválni a srácokat, inkább arra fektettem a hangsúlyt, hogy a kevesebb lehetőséghez jutó játékosaim is szerepet kapjanak. Kicsit álmosan kezdtünk, de a nem túl szimpatikus szőregi szurkolás meghozta azt a dacot játékosaimban, ami a győzelemhez kellett, és úgy gondolom a mérkőzés végére bebizonyították, hogy miért vagyunk ott, ahol vagyunk.”Ifjúságiak: Szőregi RSE – Ujszegedi TC 2-3 (Az UTC ificsapata 39 ponttal a negyedik helyen zárta a Tisza-Maros csoport küzdelmeit, ott bajnok a HFC II.-Bercsényi 54 ponttal, második a Makó II. 49, harmadik a Szőreg 42 ponttal.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.