Kisvakond és Robin Hood a várjátékokon

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

„Ovis korból kisiskolásba” lépett az idén nyolcadik évadát megkezdő Szegedi Várjátékok. Az egy hónapos rendezvénysorozat alatt változatos programokkal, színházi és zenés előadásokkal, valamint kézműves foglalkozásokkal várnak minden érdeklődőt.

A júliustól augusztusig tartó rendezvény szervezői korcsoportok szerint osztották fel, hogy a legkisebbektől a felnőttekig mindenki megtalálhassa a neki tetsző programokat. Az első négy nap a gyerekeké, őket zenés mesejátékokkal és musicalekkel várják, megtekinthetik többek között a Kisvakond mesejátékot és a Robin Hood, a Vízipók csodapók, valamint a Varázslatos Madárijesztő mesemusicalt. A szervezők idén is nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges életmódra, a családi sportnap keretén belül vetélkedőket és szabadidős elfoglaltságokat is biztosítanak, hogy két előadás között egy kicsit átmozgathassa magát a közönség. A Szegedi Pinceszínház és a Némó Úszósuli sporttábor közös programjában is aktív feladat jut a kicsiknek, a Némó Matiné előadásaiban ugyanis ők lesznek a szereplők, ismert magyar népmesék karaktereit formálhatják meg. Emellett a minden nap 10-től 16 óráig tartandó kézműves foglalkozáson készíthetnek szütyőt, pecsétnyomót, vagy csuhéfigurákat is.
A július 9. és 11. között tartandó zenei napokon mutatkozik be először a frissen alakult Totál Dráma Music, akik az idén 100 éve született Faludy György műveit zenésítették meg. A funkytól a raggaen át több stílusban is megszólaltatják a költő verseit egy könnyűzenei est keretén belül, Férfi lét címmel. A hónap második felétől inkább a színház dominál: fiatal, pályakezdő színészek bizonyíthatják tehetségüket, Gór Nagy Mária Szinitanoda és a Szegedi Egyetemi Színház szárnyai alól. A játékokat a Várszínházi Esték zárja, ahol a Kecskeméti Katona József színház adja elő Goldoni Legyezőjét, valamint Megyeri Zoltán rendezésében a Szerelem, óh! című zenés vígjátékot tekinthetjük meg. A belépőjegyek gyermekeknek előadástól függően 600-800 forint, felnőtteknek pedig 1000-2000 forint, amit a Tourinform irodáiban, valamint a helyszínen vásárolhatunk meg.

Illés Attila

Előző sztori

Atlétika: Varsóban is jól futottak a titánok

Következő sztori

Szétrúgta a díszkutat a 14 éves fiatal