Közélet

Feljelentették, mert teret nevezett el Botkáról

Feljelentették, mert teret nevezett el Botkáról

2010. június 9., szerda
Feljelentették, mert teret nevezett el Botkáról
Szabálysértési eljárást rendelt el a rendőrség egy „névmagyarázó látványterv elhelyezése” miatt. A hatóság egy portálunkon megjelent cikk alapján folytatja le az eljárást, melyen ifj. Szilágyi Árpád édesapjával új nevet adott a Reök-palota előtti térnek. A Tisza Lajos krt. táblájára a „Dr. Botka László tér” és a „Legnagyobb városképromboló (2002-2010)” feliratú matricákat ragasztották. A Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület két tagja ezzel az akcióval fejezte ki véleményét Botka László elmúlt 8 évnyi politizálásáról. Szerintük minden egyes beruházás csak a hatalom megtartására irányult. „Hiába van új villamosa a lakosoknak, ha nem tudnak vele munkába menni, mert nincs munkahely, és hiába van nagy fürdő, ha nem tudják kifizetni a szegediek a belépőt, és hiába a kiszélesedő belváros, új sétálóutcák, ha sorra zárnak be az üzletek, mert alig van vásárló” – nyilatkozta akkor ifj. Szilágyi Árpád. A városvédők idén április 15-én ragasztották rá a matricákat az utcatáblákra, s a helyszínen tartott sajtótájékoztatón kifejtették, hogy az országos választások első fordulójának eredménye alapján látható, hogy Botka saját körzetében az emberek 60 százaléka elutasítja a politikáját.

Udvarias, de gyors és pontos felelősségre vonás?

A rendőröket azzal a bejelentéssel küldték a helyszínre, hogy „Botka László-ellenes plakátokat ragasztanak le táblákra, s közben kameráznak”. A kiérkező járőr a helyszínen nem tapasztalt semmit, de később a sajtóban megjelent cikk és képanyag alapján rongálás miatt feljelentést tett. Felkerestük ifj. Szilágyi Árpádot, akit szerdán hallgattak ki Makón (az ügy lefolytatását elfogultság okán helyezték át a Maros-menti önkormányzathoz). A meghallgatáson a városvédő elismerte a történteket, úgy fogalmazott, hogy névmagyarázó látványtervet helyeztek el, ügyelve arra, hogy semmi kár se keletkezzék az eredeti táblán. Mégis, akár 30 ezer forintig terjedő bírságra is büntethető e cselekedet. „Csak egy gondolatot szeretnék a történethez fűzni” – nyilatkozott a SZEGEDma.hu-nak a városvédő. „Az ügyintézés nagyon gyors, pontos és udvarias volt Makón. Remélem ugyanilyen pontosan, gyorsan és udvariasan fogják felelősségre vonni az elmúlt 8 év felelőtlen, országromboló politizálását támogató és ahhoz asszisztáló képviselőket.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.