Feljelentették, mert teret nevezett el Botkáról

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Szabálysértési eljárást rendelt el a rendőrség egy „névmagyarázó látványterv elhelyezése” miatt. A hatóság egy portálunkon megjelent cikk alapján folytatja le az eljárást, melyen ifj. Szilágyi Árpád édesapjával új nevet adott a Reök-palota előtti térnek. A Tisza Lajos krt. táblájára a „Dr. Botka László tér” és a „Legnagyobb városképromboló (2002-2010)” feliratú matricákat ragasztották.

A Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület két tagja ezzel az akcióval fejezte ki véleményét Botka László elmúlt 8 évnyi politizálásáról. Szerintük minden egyes beruházás csak a hatalom megtartására irányult. „Hiába van új villamosa a lakosoknak, ha nem tudnak vele munkába menni, mert nincs munkahely, és hiába van nagy fürdő, ha nem tudják kifizetni a szegediek a belépőt, és hiába a kiszélesedő belváros, új sétálóutcák, ha sorra zárnak be az üzletek, mert alig van vásárló” – nyilatkozta akkor ifj. Szilágyi Árpád. A városvédők idén április 15-én ragasztották rá a matricákat az utcatáblákra, s a helyszínen tartott sajtótájékoztatón kifejtették, hogy az országos választások első fordulójának eredménye alapján látható, hogy Botka saját körzetében az emberek 60 százaléka elutasítja a politikáját.

Udvarias, de gyors és pontos felelősségre vonás?

A rendőröket azzal a bejelentéssel küldték a helyszínre, hogy „Botka László-ellenes plakátokat ragasztanak le táblákra, s közben kameráznak”. A kiérkező járőr a helyszínen nem tapasztalt semmit, de később a sajtóban megjelent cikk és képanyag alapján rongálás miatt feljelentést tett. Felkerestük ifj. Szilágyi Árpádot, akit szerdán hallgattak ki Makón (az ügy lefolytatását elfogultság okán helyezték át a Maros-menti önkormányzathoz). A meghallgatáson a városvédő elismerte a történteket, úgy fogalmazott, hogy névmagyarázó látványtervet helyeztek el, ügyelve arra, hogy semmi kár se keletkezzék az eredeti táblán. Mégis, akár 30 ezer forintig terjedő bírságra is büntethető e cselekedet.
„Csak egy gondolatot szeretnék a történethez fűzni” – nyilatkozott a SZEGEDma.hu-nak a városvédő. „Az ügyintézés nagyon gyors, pontos és udvarias volt Makón. Remélem ugyanilyen pontosan, gyorsan és udvariasan fogják felelősségre vonni az elmúlt 8 év felelőtlen, országromboló politizálását támogató és ahhoz asszisztáló képviselőket.”

Előző sztori

Csongrád megyében 40 ezer hektárt borít belvíz + HANG

Következő sztori

Megállapodtak az M43-as alvállalkozók követeléseiről (FRISSÍTVE)