CSLSZ-es éremosztó ünnepséget tartottak a Szeged Étteremben + HANG, FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Serlegeket és érmeket vehettek át a legjobban szereplő csapatok a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség szombati ünnepségén. Bakai Csaba, a CSLSZ elnöke hangsúlyozta, hogy a magyar futball érdekében további összefogásra és kitartásra van szükség.

A Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség szombat délelőtt éremosztó ünnepséget tartott a Szeged Étterem teraszán. Nógrádi Tibor főtitkár bevezetőjében megköszönte az amatőr csapatok áldozatkészségét, kiemelve a futball iránti szeretetet. Bakai Csaba elnök is az alulról való építkezést hangsúlyozta.

„A változások nem kerülték el Magyarországot a politikában és a sportéletben sem. Szükséges volt a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség megújulása, hiszen olyan értékes közösséget kell összefogni, amely példa nélkül szereti a labdarúgást” – mondta az elnök. Kiemelte, a következő szezonra próbálják megteremteni az anyagi könnyítéseket, de arra nem lesz mód, hogy a bajnokságban való részvétel ingyenes legyen.

„Amatőr szinten is nagy összefogás kell ahhoz, hogy a labdarúgást a látványsportágak közé sorolja a sportért felelős tárca. Ha ez megtörténik, akkor a törvénytervezet szerint több pénzhez juthatnak a megyei szövetségek is” – hangsúlyozta Bakai Csaba.

A köszöntők után a CSLSZ vezetői átadták a serlegeket és az érmeket a csapatok jelenlévő képviselőinek. A megyei I. osztályú felnőtt, ifjúsági és serdülő bajnokságban is aranyérmet szerzett a Csongrád Tiszapart SE.

„A nagy sikert a csapatszellemnek tudjuk be. Az NB III-as indulási jogot ugyan megszereztük, de, ha ma kellene választ adni arra a kérdésre, hogy együttesünk ott lesz-e a felsőbb bajnokságban, akkor azt kell válaszolnom, hogy nem. Ennek oka az anyagi fedezet hiánya. Bízunk abban, hogy június 30-án úgy dönt a csongrádi képviselő-testület, hogy garanciát vállal a csapat NB III-as szerepléséhez” – mondta Kiss István, a Csongrád Tiszapart SE elnöke.

A megyei II. osztályban a Homokháti csoport legjobbja az Üllés lett, míg a Tisza-Maros csoportot az UTC nyerte. A megyei III. osztályban a Földeák végzett az első helyen.

„Nagyon szeretnénk elindulni a megye kettőben. Ennek elsősorban nem anyagi akadálya van, hanem, hogy ki tudunk-e állítani minden héten ifjúsági csapatot. Azon vagyunk, hogy megszervezzük, mert a gyerekeknek is kihívás lenne hetente egy mérkőzés” – jelentette ki Tóth Imre, a földeáki egyesület elnök-edzője.

A CSLSZ vezetőitől a gólkirályok is átvehették jutalmukat. Az I. osztályban Koncz Miklós (Kistelek), a II. osztályban Gémes Péter (Baks) és Fejsze Endre (UTC), míg a III. osztályban Polyák Péter (IKV Alsóváros) lőtte a legtöbb gólt. Rajtuk kívül a különböző utánpótlás-bajnokságban jól szereplő csapatokat is jutalmazta a CSLSZ.

Hallgassa meg Bakai Csabával, a CSLSZ elnökével készült hanganyagunkat!

Hallgassa meg Kiss Istvánnal, a Csongrád Tiszapart SE elnökével készült hanganyagunkat!

no images were found

Előző sztori

Rendkívüli időjárási helyzet az EDF DÉMÁSZ Zrt. szolgáltatási területén

Következő sztori

A szegedi Szalma Nóra utazhat a strandkézi vb-re