Gazdaság

Kulturális programok a belváros-rehabilitációs projektben

Kulturális programok a belváros-rehabilitációs projektben

2010. június 1., kedd
Kulturális programok a belváros-rehabilitációs projektben

Civil szervezetek is csatlakoztak a szegedi belváros jelenlegi rekonstrukcióját megvalósító projekthez - tájékoztat a Szeged Pólus Kft. sajtóközleménye. A megújítás által érintett területen az önkormányzattal kötött megállapodás keretében és finanszírozásában iskolai és lakossági felvilágosító illetve kulturális programokat szervez a CSEMETE Természet és Környezetvédelmi Egyesület, a MASZK Egyesület, a Csongrád Megyei Népművelők Egyesülete és a Diákcentrum Universitas Alapítvány.

Június 2-án az egyetem Honvéd téri épületében próbainterjú lehetőséggel, 10-én pedig a Vasvári Szakközépiskolában a közösségi kerékpáros közlekedést népszerűsítő programmal indul az a 2011 februárjáig tartó rendezvénysorozat, melynek célja, hogy a Belváros megújítása által létrejövő új, vagy új funkciókat is biztosító közösségi terek használatát az itt élőknek, tanulóknak, dolgozóknak bemutassa és népszerűsítse. A kialakuló sétálóutcákban biztonságosabb lesz a gyalogos- és kerékpáros-közlekedés, a létrejövő új terek méltó helyszínt biztosítanak kulturális és egyéb rendezvények számára, a megújuló Mars téri piac pedig az eddigieknél is jobban ösztönzi majd a szegedieket, hogy helyben előállított, egészséges élelmiszereket vásároljanak. A projektben részt vevő civil szervezetek ezeknek az előnyöknek a bemutatására profiljuknak megfelelő programokat szerveznek. A CSEMETE a gyalogos és kerékpáros közlekedés népszerűsítésén túl a környezetbarát hulladékgazdálkodásról tart előadássorozatot a belvárosi középiskolák diákjainak. Júliusban az ésszerű városi autóhasználat szempontjait népszerűsítik szórólapjaikkal, októberben pedig a Mars téri piacon a helyi termékek fogyasztását népszerűsítik a város lakói körében. A Csongrád Megyei Népművelők Egyesülete júliustól a megújult városrész különböző helyszínein vetélkedőket és kulturális programokat szervez, a MASZK Egyesület pedig szeptemberben az Örökség napok keretében felnőtteknek és gyermekeknek szóló színházi előadásokat és koncerteket kínál az érdeklődőknek a Régi Zsinagógában. A Diákcentrum Universitas Alapítvány 36 programot szervez a város oktatási intézményeiben és közterületein, melyek a belváros nevezetes épületeinek és lakóházainak bemutatása és hagyományőrző kézműves foglalkozások mellett hasznos információkat nyújtanak a továbbtanulásról, elhelyezkedési esélyekről és az esélyegyenlőség biztosításáról. A nyilvános rendezvények látogatása ingyenes és az aktuális programokról Szeged város honlapján található

eseménynaptárban

találhatók további információk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.