Írjon nekünk

Egyház

Árvíz: újabb és újabb segélyszállítmányok a Karitásztól

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az áradások elvonultával lassan megkezdődik a települések fertőtlenítése, takarítása és a károk felmérése az észak-magyarországi régióban. Több száz család nem térhetett még vissza otthonába, sokak háza összedőlt. A településeken bent rekedt víz kiszivattyúzása után kezdődik a fertőtlenítés. A Katolikus Karitász továbbra is nagy erőkkel gyűjti és hordja az adományokat a rászoruló családoknak.

A Karitász elkülönített bankszámlájára eddig összesen mintegy 10 millió forint érkezett. A lakosság nagylelkű felajánlásai teszik lehetővé, hogy a szervezet az elmúlt héten is több teherautóval szállított tartós élelmiszert, vizet, fertőtlenítőszert és ruhákat az árvíz sújtotta településekre.
Június 15-én Székely János püspök, Écsy Gábor országos karitászigazgató és Dúl Géza atya Szendrőládra vitt segélyszállítmányt a helyi cigány közösségnek. A település Bódva menti utcáiban 1,5 méteres víz állt napokig. A többségében katolikus cigányok lakta városrész súlyos károkat szenvedett.
Június 12-13-án országszerte 15 Tesco áruház ajánlotta fel segítségét, lehetővé téve, hogy a Katolikus Karitász számára fertőtlenítő szereket adományozzanak a vásárlók az áruházakban. A Tesco továbbá több raklapnyi tisztítószert is felajánlott a Karitásznak, amelyeket a jövő héten szállítanak ki.
Június 14-én Szombathelyen nagyszabású jótékonysági estet rendeztek, amelynek bevételét, valamint az elmúlt napokban összegyűlt adományokat – hétszázezer forintot és közel 10 tonna tartós élelmiszert és tisztítószert – adtak át Árvai Ferenc egri karitászigazgatónak. Szombathelyi szakközépiskolások a nyáron Ónodon a megrongálódott házak helyreállításánál is segédkeznek majd, szakmai gyakorlatuk ideje alatt.
Június 15-én a Duna Televízióban adta át P. Péter Arthur ferences házfőnök Árvai Ferencnek a csíksomlyói búcsú ünnepi szentmiséjén összegyűjtött összeget, mintegy 1,8 millió forintot.
A hét végéig a Szeged-Csanádi Egyházmegye minden temploma várja még a fertőtlenítőszereket, amelyeket szintén a Karitász juttat el a rászorulóknak.
Egyre több felajánlás érkezik a Katolikus Karitászhoz, amelyek az árvíz sújtotta családok gyermekeinek nyaraltatását segítik elő. Így már szervezik a táborokat Egerben, Bagolyirtáson, Petőfiszálláson, Szombathely környékén, Ürömön, Pilisborosjenőn és Budapesten.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia június 20-án országos templomi gyűjtést tart az árvízi katasztrófahelyzet által sújtott családok megsegítésére.

A Karitász továbbra is kéri a magyar lakosságot, hogy nagylelkű adományaikkal támogassák az árvíz sújtotta családokat.
Számlaszám:
12011148-00124534-00800007

Kommentek

Egyház

Erdő Péter: Mindszenty József boldoggá avatása jót tenne a magyar nép lelkének

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek, Magyarország egykori prímásának mielőbbi boldoggá avatása jót tenne a magyar nép lelkének – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szombaton Budapesten, a Hit pajzsa díj átadó ünnepségén. Kommentek

Tovább olvasom

Egyház

Kiss-Rigó László püspök diakónussá szentelte Kovács Zoltánt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Advent második hetének szombatján, Kiss-Rigó László püspök diakónussá szentelte Kovács Zoltán V. éves szeged-csanádi papnövendéket.

Tovább olvasom

Egyetem

Új-zélandi módszerrel lépnek fel az iskolai problémák ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Gál Ferenc Főiskolán a resztoratív módszerről tartottak konferenciát hazai és külföldi előadókkal. Már most támogatja a szemlélet elterjesztését az EMMI, de az újabb szabályozások kialakításában sokat segíthetnek a hasonló tanácskozások.

Tovább olvasom

Aktuál