Orbán Viktor: ide a szívem vezetett

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az első utam az eskütétel után egy olyan helyre vezetett, ahol nem az a fontos, hogy milyen tisztet töltök be, ide a szívem vezetett – kezdte beszédét Orbán Viktor, az Új kezdet napja elnevezésű Fidesz-nagygyűlésen a főváros Kossuth terén.

A nemzeti ügyek kormányának miniszterelnöke elmondta: azok közé tartozik, aki mindig hitte, hogy meg lehet szabadulni a kommunista örökségtől – olvasható a Magyar Nemzet honlapján.

Magyarország új miniszterelnöke szerint a Kossuth tér jelképes helye a nemzet egységének és szabadságának. Éppen ezért is vették körbe kordonokkal, amit „hol kézzel, hol népszavazással, végül áprilisban a választók forradalmával” bontottak le véglegesen.

Orbán Viktor szerint nagy munka vár most rájuk, talpra kell állítani a „térdre roskadt hazát”, és a kormánynak azért kell dolgoznia, hogy mindenkinek jobb legyen Magyarországon élni, azoknak is, akik nem a Fidesz-KDNP-re szavaztak, hiszen ők is a nemzet része. A cél, hogy mindenki helyet találjon a nemzeti együttműködés rendszerében, és ezt a rendszert meg kell védeni. Aki pedig kárt okozott, meg kell büntetni – tette hozzá.

Az új kormányfő kijelentette: az elmúlt időszakban azt sugallták, hogy nem érdemes belekezdeni semmibe, azt közvetítették az emberek felé, hogy menjenek el, vagy fogják be a szájukat, ha pedig ezt nem akarták, akkor vízágyúval válaszoltak. Hangsúlyozta: az elmúlt nyolc év falait le kell rombolni, és „gránitalapnak” kell a helyére kerülnie.

Orbán emlékeztetett: azért gyűltek össze a Kossuth térre, hogy megerősítsék szövetségüket. Gondolatait végül úgy zárta: „én maradok, fenn vagy lenn, de mindig maradok”, hozzátéve, hogy a következő években is harcolni fog.

További részleteket a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Default thumbnail
Előző sztori

Megkezdődött az ünnepi nagygyűlés a Kossuth téren

Következő sztori

Kajak-kenu Vk: hat magyar arany a szombati napon + EREDMÉNYEK, HANG, FOTÓK (FRISSÍTVE)

Legutóbbi hasonló cikkek