Sport

MOL kajak-kenu Vk – Szolnokon át Szegedre

MOL kajak-kenu Vk – Szolnokon át Szegedre

2010. május 13., csütörtök
MOL kajak-kenu Vk – Szolnokon át Szegedre

A péntektől vasárnapig sorra kerülő szolnoki viadallal kezdetét veszi a kajakosok és kenusok versenyszezonja; ezen dől el, hogy kik képviselhetik majd a magyar színeket a május 28-30-án rendezendő szegedi MOL Világkupán, amelyre több mint 40 ország képviselőit várják.

A hétvégi, úgynevezett rangsorolón minden válogatottságra pályázó versenyzőnek kötelező elindulnia valamelyik egyes olimpiai számban, ez alól a már biztos Vk-résztvevők - a tavalyi vb-n ötkarikás egyes és páros számban aranyérmesek - sem kivételek. A Vk-csapat végleges összetételéről keddig dönt

Storcz Botond

szövetségi kapitány (nemzetenként két-két egység indulhat minden számban), aki ugyanakkor a csütörtöki sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a szegedi Vk csak egy felkészülési állomás lesz az év fő eseményére, az augusztusi, poznani világbajnokságra. "Komolyabb szakmai elvárásokat emiatt nem is támasztok a Vk-val szemben, bár tavaly minden várakozást felülmúlóan teljesített a csapat, hiszen 13 arany-, valamint 4-4 ezüst- és bronzérmet gyűjtött" - fogalmazott a szakvezető.

Baráth Etele

, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke elmondta: a 2012-es olimpiára készülve az idei a legfontosabb év, mert bár a kvalifikációt csak jövőre rendezik, aki ott akar lenni Londonban, annak már most meg kell mutatnia, mire képes. Hozzátette: a szegedi Vk-verseny a lebonyolítás szempontjából jó tesztlehetőség lesz a 2013-as vb-re, amelynek rendezési jogát a közlemúltban nyerte el Magyarország. A Vk-ra egyébként - csakúgy, mint tavaly - különleges kampánnyal hívja fel a figyelmet a szövetség: a pekingi olimpia magyar sportági bajnokai -

Kovács Katalin, Janics Natasa

és

Vajda Attila

- a "Szállítók újratöltve" címmel képregényhősként jelennek meg óriásplakátokon országszerte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.