Labdarúgás: leküzdötte az Ásotthalmot a Mórahalom + HANG, FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Mindkét csapat megnyerhette volna a homokháti derbit a megyei I. osztályban, végül a kicsit szerencsésebb Mórahalom otthon tartotta a három pontot az Ásotthalommal szemben. Udvari Szabolcsé a győztes találat. A meccset online közvetítettük.A labdarúgó megyei I. osztály 25. fordulójában:

Mórahalom VSE – Ásotthalom TE 2-1 (1-1). Mórahalom, 400 néző, vezette: Horváth Zoltán.
Mórahalom VSE: Pipicz – Papdi, Illés A., Udvari, Daróczi, Illés T. (Lázár 64′), Sádt (Vér 81′), Siha (Fodor 80′), Gyimesi L., K. Tóth, Szőke. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Ásotthalom TE: Ábrahám – Papp, Rencsár, Rasztik, Németh (Bokányi 72′), Pataki (Szilvási 72′), Kothencz, Szlobodnyik, Andróczki, Bárdosi (Kisa 27′), Ottlik R. Vezetőedző: Hevesi Tibor.
Gólszerző: Szőke (12′), Udvari (75′), illetve Andróczki (26′).

93. perc: Felívelésekkel kísérleteztek a végén az ásotthalmiak, de nem találták Ottlikot. Egy veszélyes kontrára még futotta a hazaiak erejéből, Vér lövését Ábrahám szögletre ütötte. Három perc hosszabbítás után van vége. Minden játékos dicséretet érdemel, kiváló, élvezetes, helyenként színvonalas mérkőzést láttunk. A Bács megyei játékvezetői hármas is remekül tette dolgát!
88. perc: Az ásotthalmi térfélen tartja a labdát a Mórahalom, addig sem lehet baj hátul, gondolják teljesen jogosan. A hazaiak maximálisan elégedettnek tűnnek az eredménnyel.
85. perc: Az elmúlt percekben a Mórahalom átvette az irányítást, érvényesíteni tudja – szerencsésen “kiharcolt” – emberelőnyét. Az ásotthalmiakat megviselte, hogy megint is hátrányba kerültek, most nem tudnak kibontakozni, s már nincs is rá sok idejük. A semleges néző kicsit sajnálhatja őket, de azt hiba lenne állítani, hogy Udvariék nem érdemelnék meg a sikert.

no images were found

81. perc: Sádt le, Vér be – a Mórahalom sem cserélhet többször…
80. perc: Megpróbál egyenlíteni az Ásotthalom, nem lesz egyszerű. Siha ment le a hazaiaknál, Fodor László folytatja.
75. perc: GÓÓL! Tippeljenek, ki vezet? Rosszul gondolták: a Mórahalom! Kiszabadult a szorításból a hazai gárda, szögletet rúghattak jobbról. Az ötösön belül hatalmas kavarodás alakult ki, Udvari Szabolcs fejesét még kapufára tolta Ábrahám, ám a kipattanóra érkezett a rutinos hátvéd, s közelről már nem hibázott; 2-1! A történethez tartozik, hogy a vendégek egyik csereembere, Szilvási János pályára lépése után azonnal megsérült, így kilenc mezőnyjátékossal kénytelenek folytatni.
73. perc: Andróczki törhetett volna a mórahalmi kapura, Illés Attila 18 méterre kapujától kénytelen volt fölvágni, amiért sárga lapot kapott. Kothencz végezte el a szabadrúgást, a félmagas, erős lövést Pipicz bravúrral nyomta fölé. Közben kettős cserét hajtott végre Hevesi Tibor: lejött Pataki és Németh, beállt Szilvási és Bokányi.
70. perc: Jön az Ásotthalom, most már egyértelmű a vendégek fölénye. Balról, az alapvonal közeléből Kothencz csavart be a labdát, mely átszállt mindenki fölött, Pipicznek kellett kitolnia a hosszúból, hiszen bizony gólba tartott a kísérlet.
66. perc: 24-25 méterről szabadrúgást végzett el a Mórahalom, Daróczi löketénél nyújtóznia kellett Ábrahámnak. A hazaiak a középpályán igyekeznek frissíteni, Lázár Gábor állt be Illés Tibor helyére.
60. perc: Egy remek kényszerítőt követően Ottlik tanárian játszotta a labdát Papp Róberthez, az ásotthalmi védő a tizenegyespont környékén vehette azt át. Lövése a kapu közepébe tartott, de Pipicznek így is hatalmasat kellett mentenie, hogy megóvja kapuját a góltól. Ki kell jelenteni, bár Szőkéék támadnak többet, a vendégkontrák most jóval veszélyesebbek.
55. perc: Azonnal jött a válasz: az ellentámadás végén Udvari fejelt közelről, Ábrahám bravúrral védett.
54. perc: A vendégek vezették az első ígéretes akciót ebben a játékrészben. Kothencz Levente adott be balról, Andróczki továbbított a kapu felé, ám a védőkről levágódott a labda. Ottlik Roland estében érte el a bőrt, magasan ívelt, a játékszer a felső lécre, onnan pedig az alapvonalon túlra hullott.
50. perc: Kiegyenlített játék az első percekben, keresik a fogást a gárdák, de annak a bizonyos kockázatvállalásnak még nem látjuk jelét.
46. perc: Az Ásotthalom kezdte a második félidőt.

45. perc: Vége az első játékrésznek. A mozgalmas első 20-25 perc komoly mórahalmi fölényt hozott, majd az ásotthalmi egyenlítést követően óvatosabbá vált a játék. Kérdés, ki mer többet kockáztatni a fordulást követően.
42. perc: Kisa Péter adott be jobbról, Ottlik Roland 7 méterről fejelhetett, de Pipicz Zsolt a helyén volt, biztosan hárította az ásotthalmi csatár labdáját.
38. perc: Udvari Szabolcs gólját kapustámadás miatt érvénytelenítette a játékvezető. Egy bal oldali beadást Papdi fejelt kapura, Ábrahámról kijött a labda, Udvari a kezei közül továbbította azt a hálóba, de kapustámadás miatt harsant a síp. Meg kell jegyezni, a Mórahalom bal szárnya igen veszélyes, Daróczi László mozgékonyságával nemigen tudnak mit kezdeni a vendégek.
34. perc: Kicsit megnyugodtak a kedélyek, mindkét fél igyekszik újragondolni és újraszervezni játékát. Érdekes módon egyébként nem sokkal az ásotthalmi egyenlítés után a gólpasszos Bárdosi Nándort Hevesi mester lekapta a pályáról, s Kisa Pétert küldte a helyére. Váratlan csere volt, Bárdosi értetlenkedett is egy sort…

no images were found

28. perc: Gyimesi Lászlót felpaprikázta ez a találat, minden dühét beleadta egy szabadrúgásba, Ábrahámnak kapaszkodnia kellett, hogy kikaparja a lasztit a léc alól. Jelentjük: megtette!
25-26. perc: GÓÓL! Itt a hideg zuhany a hazaiaknak, váratlanul újított és egyenlített az Ásotthalom. Előbb Kothencz Levente nagyszerű szabadrúgását jegyezhettük föl, mintegy 30 méterről szúrta rá, alig ment fölé. Majd nem sokkal később egy pazar Bárdosi-beadásra Andróczki Attila érkezett a hosszú oldalon, s a bal kapufa közvetlen közeléből fejelt a kapuba; 1-1!
22. perc: Nincs új a nap alatt Mórahalmon, változatlanul az történik a pályán, amit a hazaiak elképzeltek. Az előbb Gyimesi László veszélyes szöglete okozott riadalmat Ábrahám kapuja előtt. A labda az ötösön belül pattant le, de elsuhant a gólra éhes csatárok előtt.
18. perc: A vezető találat sem változtatott a játék képén, továbbra is Tóth Ákos együttese maradt támadásban. Az ásotthalmiak jobbára csak a védekezéssel törődnek, képtelenek megjátszani az előretolt Andróczkit és Ottlikot. Hamarosan változtatniuk kell, ha nem szeretnének kétgólos hátrányba kerülni.
12. perc: GÓÓL! Vezet a Mórahalom. A jobb oldalról, az alapvonal környékéről érkezett középre egy magas ívű beadás, mely átszállt mindenki fölött. A védők elfeledkeztek Szőke Péterről, amit már bizonyosan nagyon bánnak, hiszen a kiváló támadó senkitől sem zavartatva 3 méterről bólintott a rövidbe úgy, hogy Ábrahám már csak belekapni tudott a kísérletbe; 1-0!
8. perc: Nagyszerű a hangulat, remek az iram, ébredezik az Ásotthalom is, egy-egy kontrával eljutnak a hazai tizenhatosig. Továbbra is a vendéglátók játszanak azonban mezőnyfölényben. Az imént Szőke Péter villant, ügyesen emelte át védőjét a büntetőterület előtt, a bal oldalon, majd jobbal egyből lőtt, de nem szorította le kellőképpen a labdát, így az messzire elkerülte a kaput. Megmozdulása azonban tapsot érdemelt!
4. perc: Hatalmas erővel kezdett a Mórahalom, teljesen beszorította ellenfelét. Egymásután érkeznek a beadások, nehéz a dolga az ásotthalmi védelemnek. Az első komolyabb lövés Siha Zsolt nevéhez fűződik, Ábrahám Tamás kapus védeni tudott. Látszik, hogy Szőke Péterék minél hamarabb szeretnék letenni a névjegyüket a találkozón.
1. perc: A hazai együttes indította útnak a labdát. A Mórahalom (még) tiszta fehérben játszik, az Ásotthalom neonsárgás-zöldes felsőt, fekete nadrágot visel.
A hétvégi komoly esőzések miatt igen vizes, csúszós a pálya talaja, néhány tócsa is nehezíti majd a játékot. Tömött sorokban érkeznek a nézők, akár 400-an is lehetnek már.

A 25. fordulót a hazai Mórahalom a tabella negyedik, a vendég Ásotthalom a hetedik helyén várta 48, illetőleg 35 megszerzett ponttal (annyi kiegészítéssel, hogy az ásotthalmiak múlt heti meccse 5-1-es vezetésüknél szakadt félbe a Kiszombor ellen, s a találkozó pontjairól még nem született végleges döntés).
A mórahalmiak számára különösen nagy téttel bír az összecsapás, hiszen nemcsak a presztízs szempontjából lenne fontos számukra a siker: ha győznek, egy pontra megközelítik a dobogó harmadik fokán álló, tegnap Csongrádon 1-0-ra alulmaradó Sándorfalvát.
Ősszel egyébként idegenben is győzni tudtak az éremre aspirálók, Gyimesi László és Szőke Péter góljait követően Kisa Péter révén csak a szépítésre futotta az Ásotthalom erejéből (1-2). Az akkori homokháti derbi hevességét jelzi, hogy a játékvezető nem kevesebb, mint tíz sárga lapot osztott ki (testvéries leosztásban), a mórahalmi Daróczi Lászlót pedig egyenesen pirossal küldte a tus alá a 76. percben.
Izgalmakból és harcból ma sem lesz hiány, de bízunk benne, hogy sportszerű keretek között dől el, ki a jobb!


Hallgassa meg Tóth Ákossal, a Mórahalom vezetőedzőjével készített hanganyagunkat!


Hallgassa meg Hevesi Tiborral, az Ásotthalom vezetőedzőjével készített hanganyagunkat!

no images were found

Előző sztori

Asztalitenisz: kikapott a címvédőtől a Floratom

Következő sztori

Hétfő: Bálint Sándorra emlékeznek a múzeumban