Sport

Labdarúgás: csongrádi győzelem a megyei rangadón

Labdarúgás: csongrádi győzelem a megyei rangadón

2010. május 8., szombat
Labdarúgás: csongrádi győzelem a megyei rangadón

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonjának talán legnagyobb rangadóját vívta a tavalyi bajnok és az idei bajnokesélyes – a Sándorfalva látogatott el Csongrádra. A mérkőzés húszperces csúszással kezdődött egy felhőszakadás miatt, a mély talajú pályán fordulatos, küzdelmes, tipikusan egygólos mérkőzésen szerezte meg a győzelmet a hazai csapat.

Az égi áldást követően a szétázott talajon a hazaiak nagy erővel kezdték meg a találkozót, az első negyedórában szinte kapujához szögezték a vendégeket,

Lippai

kapusnak több bravúrt is be kellett mutatnia. Főleg a szélekről induló, rögzített szituációkkal – nagy bedobások, szögletek, szabadrúgások – nem tudott mit kezdeni a vendégcsapat. A félidő közepe felé a játék kiegyenlítődött, nagy küzdelem alakult ki. A szünet előtti utolsó tíz percben a vendégek domináltak, több ígéretes akciót dolgoztak ki, s akadt egy százszázalékos helyzetük is, mely azonban kimaradt. A második játékrészben folytatódtak a vendégrohamok, a Csongrád kontrákkal válaszolt. A folyamatos támadójáték sokat kivett a Sándorfalva erejéből, így a félidő közepére a játék kiegyenlítetté vált. Az iram azonban nem hagyott alább, sorra alakultak ki a helyzetek, mindkét kapu egyformán veszélyben forgott. A nézők is úgy érezhették, hogy egy színvonalas, döntetlenszagú mérkőzést láthatnak, amikor a hazai gárda egy szép támadásból megszerezte a győztes találatot: a 75. percben egy oldalról jövő begurítást 17 méterre a kaputól

Lajos Máté

vett át, kapura fordult, és szép mozdulattal a jobb alsóba tekert, a labda a kapufát is súrolta. A vendégek a hátralévő negyedórában mindent megtettek az egyenlítésért, sokat íveltek előre, de a hazai védelem résen volt, jól zárt, így az eredmény már nem változott. Fordulatos, küzdelemmel és helyzetekkel teli, igazi, rangadóhoz méltó játékot láthatott a szép számú közönség. A Csongrád ezzel a sikerével újabb lépést tett az aranyérem megszerzése felé.

A labdarúgó megyei I. osztály 25. fordulójában:

Csongrád TSE – Sándorfalva SK 1-0 (0-0)

. Csongrád, 600 néző. Vezette: ifj. Tóth.

Csongrád:

Palatinus – Boldizsár, Polyák, Lajos, Borbás Zs., Sarusi, Deli, Boldog (Borbás P.), Bárdos (Czibolya), Lekrinszki, Bertók (Szepesi).

Vezetőedző:

Keller Mihály.

Sándorfalva:

Lippai - Gábor, Vastag B., Varga N., Szűcs, Varga A. (Dobos A.), Kanász, Takács, Tóth, Varga I., Patarcic.

Vezetőedző:

Major László.

Gólszerző:

Lajos (75'). Keller Mihály:

"Sorsdöntő mérkőzés volt a mai, amit az időjárás még nehezebbé tett. Elmondható, hogy megérdemelten szereztük meg a győzelmet, egy kiváló ellenféllel szemben férfiasan küzdött csapatunk."

Major László:

"Ha a megyei I. osztályban minden meccs ilyen színvonalú volna, akkor sokkal többen látogatnának ki a megyei mérkőzésekre. Csapatomban mindenki mindent meg tett a győzelemért, ma a szerencsésebb gárda szerezte meg a három pontot."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.