Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: az UTC a megyei első osztályba jutott + FOTÓK + HANG

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Bajnok lett az UTC!  A labdarúgó megyei II. osztály Tisza-Maros csoportban az Ujszegedi TC  gól nélküli döntetlent játszott az Újszentivánnal, és ezzel az egy ponttal behozhatatlan az előnye az őt üldöző Szőreg és Vásárhely előtt. Újszegednek ősszel már biztos, hogy a megyei élvonalban szereplő csapata lesz.

A labdarúgó megyei II. osztály Tisza-Maros csoportjának 26. fordulójában:

Ujszegedi TC – Újszentiván SE 0-0 (0-0). Újszeged, vezette: Madácsi.
Ujszegedi TC: Béry – Farkas, Erhardt, Szabó, Laudisz, Balogh, Tóth, Fejsze, Szántó, Török M. (Joó), Molnár (Török G.). Edző: Pálfy Zoltán.
Újszentiván SE: Apró – Bogya, Rau, Csíkos, Adamov, Hevesi, Csobán (Tamási), Papp, Fejsze N., Tóth Á., Túri (Balla). Edző: Kántor Ferenc.

Pálfy Zoltán, az UTC edzője: “Egyértelmű volt az egész idényben, hogy az UTC a legjobb. Gratulálok a játékosaimnak! Mérhetetlenül boldog vagyok!
Kántor Ferenc, az Újszentiván edzője: “Maximális bebizonyította a csapat, hogy itt a helye a megye kettőben, hiszen egy bajnok csapat ellen játszottunk kiválóan, az utolsó öt percben pedig szinte a kapuhoz szögeztük az UTC-t.”

91. perc: Vége a mérkőzésnek, bajnok lett az UTC!

90. perc: Az UTC-nél Török G. Molnárt váltotta. Adamov szöglet utáni kiváló fejesét kellett védenie Bérynek.

85. perc: Az Újszentiván csereembere, Balla ajtó-ablak helyzetben, az ötösön belülről, senkitől sem zavartatva gyatrán keresztbe lőtte a labdát. Meccslabda volt!

80. perc: Jobbára a hazaiak térfelén folyik a játék, jelentősebb helyzet nélkül. A vendégek a hajrára cseréltek egyet, Túrit váltotta Balla.

72. perc: Tamási váltotta a vendégeknél Csobánt, és rögtön zavart okozott a tizenhatoson belül: csak nagyon nehezen tudták szerelni a hazai védők a friss játékost.

63. perc: Az UTC-s Laudisz kapott sárgát, ismét visszahúzás történt. A hazaiaknál Joó váltotta Törököt. Egyre nagyobb a küzdelem, de a csapatok a biztonságra törekednek, így kevés helyzet alakul ki.

55. perc: A második félidő első lövése az UTC-s Erhard nevéhez fűződik, aki 16 méterről fölé-mellé lőtt. Ezután nem sokkal egy újszentiváni ellentámadás után a baloldalon megiramodó Papp a kimozduló kapus fölött átívelte a labdát, de az centikkel a kapu mellett hullott le.

46. perc: Megkezdődött a második félidő. 2001-ben volt egy Mártély-UTC nevű megyei első osztályú csapat, most 45 perc választja el az újszegedi gárdát attól, hogy újra a megye élvonalába lépjen.

45. perc: Szünet.

44. perc: Az UTC-ből Papp kapott sárga lapot visszahúzásért, ezt lekopírozta néhány perccel később Szántó is – szintén lappal büntették. Helyzetig az UTC-s Török jutott, aki egy remek szóló után harcolt ki szögletet.

38. perc: Egy jobboldali hazai szöglet után középről Laudisz életerősen fejelt a kapura, de a játékszer egy méterrel a felső léc fölött szállt el.

30. perc: Kecsegtető, 25-26 méteres szabadrúgáshoz jutott az Újszentiván, de túlkombinálták a pontrúgást, így még kapura lövésig sem jutottak.

24. perc: Remek az iram, a két tizenhatos között hullámzik a játék. A mérkőzés kiegyenlítődött, helyzetig egyik csapat sem jutott.

17. perc: Meglepetésre az Újszentiván uralja a játékot. Először Fejsze N. 17 méteres szabadrúgása húzott el centikre a bal alsó sarok mellett, majd Tóth Á. közeli lövése lassult le a sárban, amit így védeni tudott Béry kapus, aki később Fejsze újabb bombájánál is a helyén volt.

5. perc: Mély, tócsákkal tarkított pályára futottak ki a csapatok, az ideális futballidőn csak a magas páratartalom rontott egy keveset. Mindkét csapatnak fontos a találkozó, hiszen az UTC amennyiben egy pontot szerez, már bajnok, míg az Újszentivánnak a kiesés elkerüléséért vívott harcában számít minden egyes pontocska. Ennek tükrében nagy és lüktető iramban kezdődött a találkozó, de gólhelyzetet még egyik csapat sem dolgozott ki.

Hallgassa meg a Gidai Sándorral, az UTC elnökével készített hanganyagot!

Hallgassa meg a Kántor Ferenccel, az Újszentiván edzőjével készített hanganyagot!

Hallgassa meg a Pálfy Zoltánnal, az UTC edzőjével készített hanganyagot!

Tovább olvasom

Sport

Vereséggel kezdett az SZVSE az NB III-ban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

A Hódmezővásárhely nyerte megyei rangadót.

Tovább olvasom

Sport

Későn jött a szépítés, a Békéscsaba nyerte a rangadót

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Szerző:

A dél-alföldi derbin hiába dolgozott ki több helyzetet a Szeged, a Békéscsaba idegenben tudott nyerni. A hazaiak még büntetőt is hibáztak.

Tovább olvasom

Sport

Gólzáporos makói győzelem a járvány utáni első szegedi tétmeccsen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Magyar kupa fordulóval rajtolt a megyei futball 2020/21-es szezonja.

Tovább olvasom

Aktuál