Közélet

Kiss István visszahívná az 59 MSZP-s képviselőt

Kiss István visszahívná az 59 MSZP-s képviselőt

2010. május 4., kedd
Kiss István visszahívná az 59 MSZP-s képviselőt

Az MSZP jelenlegi vezetésének távozását követeli a törökbálinti pártszervezet elnökségének egyik volt tagja – írta a Magyar Nemzet Online. Kiss István Lendvai Ildikó levelére válaszolva többek között a felelősségvállalást és a listáról bekerült képviselők visszahívását szorgalmazza.

Az MSZP elnöke,

Lendvai Ildikó

minden alapszervezetnek írt levelet, erre a törökbálinti pártszervezet elnökségének tagja,

Kiss István

válaszolt, amit az MNO-hoz is eljuttattak. Ebben Kiss azt írta, hogy olyan szocialistákat szeretne látni a parlamentben, akik hitelesen tudják képviselni a tagság által remélhetőleg hamarosan megfogalmazódó modern baloldali eszmeiséget. A pártvezetés távozását azért tartja indokoltnak Kiss István, mert nemcsak a választásokat veszítette el az MSZP, hanem a párt léte került veszélybe. „A vezetőségnek be kell látnia végre, hogy milyen károkat okozott az MSZP-nek” – fogalmazott a lemondott elnökségi tag. Kiss István szerint listáról bejutott képviselők többsége is hiteltelenné vált: „így sokak személye nem alkalmas arra, hogy szócsövei legyenek azon gondolatoknak, amelyeket rövid időn belül meg kell fogalmazni”.

További részleteket az MNO-n olvashat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.