Kiss István visszahívná az 59 MSZP-s képviselőt

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MSZP jelenlegi vezetésének távozását követeli a törökbálinti pártszervezet elnökségének egyik volt tagja – írta a Magyar Nemzet Online. Kiss István Lendvai Ildikó levelére válaszolva többek között a felelősségvállalást és a listáról bekerült képviselők visszahívását szorgalmazza.

Az MSZP elnöke, Lendvai Ildikó minden alapszervezetnek írt levelet, erre a törökbálinti pártszervezet elnökségének tagja, Kiss István válaszolt, amit az MNO-hoz is eljuttattak. Ebben Kiss azt írta, hogy olyan szocialistákat szeretne látni a parlamentben, akik hitelesen tudják képviselni a tagság által remélhetőleg hamarosan megfogalmazódó modern baloldali eszmeiséget.
A pártvezetés távozását azért tartja indokoltnak Kiss István, mert nemcsak a választásokat veszítette el az MSZP, hanem a párt léte került veszélybe.
„A vezetőségnek be kell látnia végre, hogy milyen károkat okozott az MSZP-nek” – fogalmazott a lemondott elnökségi tag. Kiss István szerint listáról bejutott képviselők többsége is hiteltelenné vált: „így sokak személye nem alkalmas arra, hogy szócsövei legyenek azon gondolatoknak, amelyeket rövid időn belül meg kell fogalmazni”.

További részleteket az MNO-n olvashat!

Előző sztori

A balkáni konfliktusról a Közéleti Figyelőben

Következő sztori

Első fokon nyertek a kézbesítők a postával szemben