/

Indulhat az eszközbeszerzés a makói sürgősséginek

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

130 millió forint értékben vásárolnak új műszereket a kórházba

no images were found

Újabb fontos pillanatához érkezett az Egészség és Sport Éve program keretében a makói kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának megvalósulása. Indulhat az eszközbeszerzés, miután aláírták a szerződéseket a közbeszerzési eljárás nyerteseivel, az Allegro Kft., a Philips Magyarország Kft. és a Mediplan Kórháztervező és Egészségügyi Fővállalkozó Kft. képviselőivel. Új gépekre, műszerekre 130 millió forintot fordítanak a megyei fenntartású intézményben.

A sürgősségi betegellátó projekt nemcsak esélyegyenlőséget teremt Makó és térsége és az azon túli lakosok számára, hogy azonos ellátásban részesüljenek az európai uniós polgárokkal, hanem azt is jelenti, hogy ehhez párosul egy jelentős eszköz- és gépműszer fejlesztés, ami megalapozza azt, hogy a humánerőforrással együtt ez az esélyegyenlőség valósággá váljon – mondta el Baráth Lajos, a kórház főigazgatója. Hozzátette: ezért fontos, hogy a fenntartó támogatja ezt a projektet.

no images were found

Az eszközbeszerzés során 61 féle, összesen 398 darab különféle orvosi gép-műszer és orvosi informatikai csomag érkezik a Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézetbe. Az eszközök között vannak például radiológiai diagnosztikai, elektromedikai, valamint laboratóriumi és intenzív ellátást biztosító készülékek, illetve műtő eszközök, műszertálcák.
A makói kórházban összességében 300 millió forintból alakítják át a jelenlegi Sürgősségi Befogadóhelyet Sürgősségi Osztállyá egy uniós pályázat és a Csongrád Megyei Önkormányzat segítségével. A fejlesztésnek köszönhetően az eddiginél kétszer nagyobb területen kap helyet ez ellátási forma a kórházban. Az osztálynak lesz önálló vezetője és szakszemélyzete, akik a mostani 8-14 óra közötti időszak helyett a nap 24 órájában tudják fogadni és ellátni a betegeket jövő nyártól.

Előző sztori

Focitábor a Tisza Volánnal

Következő sztori

Névforduló: Krúdy, Amundsen és Nightingale