/

Folytatják demonstrációjukat az M43-asnál az alvállalkozók

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Folytatják péntek délelőtt forgalomlassító demonstrációjukat Szeged és Hódmezővásárhely között a 47-es út és az épülő M43-as autópálya csomópontjánál azok az alvállalkozók, akiknek a csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt. tartozik jelentős összeggel.

Temesvári Zoltán, a vállalkozásokat képviselő ügyvéd az MTI-nek elmondta, a csütörtök délutáni határidőig nem kapta meg az M43-as autópálya második ütemét kivitelező konzorciumot vezető Sedesa S. A.-tól azt a garanciákat is tartalmazó nyilatkozatot, amely rögzíti, hogy a cég miként, és milyen határidővel vásárolja meg a Szeviép Zrt. alvállalkozókkal szemben fennálló tartozásait.
A jogász közölte, a konzorciumvezető a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-hez sem juttatott el ilyen nyilatkozatot csütörtök délutánig.
Az M43-as autópálya második ütemét kivitelező Tisza M-43 konzorcium szerdán tett nyilatkozatot arról, hogy megvásárolja az egyik konzorciumi tag, a csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt. alvállalkozóival szemben fennálló tartozásait. Az alvállalkozók azonban részben formai okok, részben a garanciális biztosítékok hiánya miatt nem tartották elfogadhatónak ezt a nyilatkozatot.
A ki nem fizetett alvállalkozók május 6-án kezdtek demonstrálni az épülő M43-as autópálya és a 47-es út csomópontjának közelében, s május 13-án elkezdték bontani az út töltését a 10-es kilométerszelvénynél, Szeged határában.
Az alvállalkozók azért kezdték el tiltakozó akciójukat, mert az autópálya kivitelezésében résztvevő, április 26-án csődvédelmet kért Szeviép Zrt. mintegy 3 milliárd forinttal maradt adósa a cégeknek úgy, hogy a teljesítést elismerte, a számláikat befogadta.

Előző sztori

Három napig harcolnak a műjégpályán

Következő sztori

Péntek: Felavatják IV. Béla lovasszobrát