Előrelépésben gondolkodnak a Szeged Betonnál + HANG

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Jövőre szeretne előrelépni a Szeged Beton ob I-es vízilabdacsapata. A bronzérmes együttest néhány poszton megerősítik, de egyelőre még nem árulta el a vezetés, hogy kik érkeznek Szegedre. Az biztos, hogy a csapat együtt marad.

Szezonzáró sajtótájékoztatót tartott ma délután a Szeged Beton ob I-es vízilabdacsapata. A harmadik helyezett együttest Körtvélyessy Péter elnök, Kásás Zoltán vezetőedző, Varga Péter csapatkapitány, Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok center és a két válogatott kerettag, Baksa László és Török Béla képviselte.
Az elnök beszámolójából megtudtuk, hogy a három játékosnak, Vindisch Ferencnek, Juhász Zsoltnak és Kuncz Tamásnak lejár a szerződése.
„Nemcsak velük fogunk tárgyalni, hanem minden játékossal leülünk beszélgetni, és elmondjuk véleményünket a teljesítményükről, valamint közöljük a jövőre vonatkozó elvárásainkat. Bizonyos posztokon szeretnénk erősíteni, de a csapat lényegesen nem fog változni” – jelentette ki Körtvélyessy Péter. Hozzátette: egyelőre nem mondhat neveket, mert a kiszemelteket még egy-két hónapig szerződés köti jelenlegi egyesületükhöz. Az viszont biztos, hogy a Szeged Betont jövőre is Kásás Zoltán vezeti, aki elmondta, már július végén, de legkésőbb augusztus elején egy újfajta szárazföldi edzéssorozattal kezdik a felkészülést.
„Bár a magyar bajnokság a késői Európa-bajnokság miatt csak októberben kezdődik, de nekünk már tétmeccseken, az Euroliga selejtezőjében szeptemberben játszani kell” – mondta a vezetőedző, aki a bajnoki bronzéremmel elégedett, de azt nehezen emésztette meg, hogy csapatát a Ferencváros kiverte a LEN-kupából, és a magyar kupában is csak az elődöntőig jutott a Szeged Beton.
A csapat kapusa, Baksa László is sajnálta, hogy ősszel több olyan meccsen vesztettek pontot, ahol nem szabad lett volna. Azt hangsúlyozta, hogy a tavaszi jó teljesítménye a csapatéval volt arányos.
„Szeretnék bekerülni a nyári válogatott keretbe is, remélem néhány nap múlva a nevem olvasható lesz a szövetségi kapitány noteszében” – fejezte ki óhaját a válogatott kapus.
A jövőről beszélt a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás, aki első számú húzóembere volt a Szeged Betonnak. Játékintelligenciája, rutinja, góljai sokszor átsegítették csapatát a holtpontokon.
„Először furcsa volt ismét a szegedi medencében pólózni, de egyre jobban belerázódtam. A következő szezonban csak akkor tudunk előrelépni, ha megerősítjük csapatunkat” – jelentette ki az egykori válogatott center.
A csapatkapitány, Varga Péter is azt mondta, hogy azért volt hullámzó a csapat teljesítménye, mert későn ért össze.
„Ha még van két-három mérkőzés, akkor akár a döntőig juthattunk volna. Ha így együtt maradunk, az nagy előnyt jelent a következő bajnokságban. Sérülésem miatt későn értem utol magam, de próbáltam mindent megtenni a sikerért” – fejtette ki a csapatkapitány.
Végül, de nem utolsó sorban, Török Béla, az együttes ifjú titánja kapott szót. A válogatott játékos azt emelte ki, hogy szeretne folyamatosan jól játszani.
„Csak akkor lehetek stabil tagja a magyar válogatottnak, ha a legtöbb bajnokin olyan formát mutatok, mint a legutolsó meccsen a Fradi ellen. Kemény Dénes szövetségi kapitány is megmondta, először a klubban kell magas szinten teljesíteni” – mondta Török Béla.
A Szeged Beton játékosai egyelőre még nem mehetnek szabadságra, két hétig levezető edzéseket vezényel Kásás Zoltán, amibe belefér a bowling és a foci is.


Hallgassa meg Baksa Lászlóval, a Szeged Beton válogatott kapusával készített hanganyagunkat!


Hallgassa meg Varga Péterrel, a Szeged Beton csapatkapitányával készített hanganyagunkat!

Előző sztori

Baleset: totálkáros lett a teherautó a 47-esen

Következő sztori

Három napig harcolnak a műjégpályán