Közélet

A hét kérdése: Mit vár Ön az új kormánytól?

A hét kérdése: Mit vár Ön az új kormánytól?

2010. május 3., hétfő
A hét kérdése: Mit vár Ön az új kormánytól?

A hét kérdése rovatban ezúttal arra vagyunk kíváncsiak, olvasóink szerint mi lenne a hamarosan megalakuló polgári kormány legfontosabb feladata.

A korábbi napokban először arról érdeklődtünk, Önök szerint mi a választás második fordulójának legnagyobb tétje, majd pedig közlekedési szokásaikat vizsgáltuk. Olvasóink döntő többsége (47%) mondta azt, április 25-e fő tétje, hogy minél nagyobb nemzeti egység áll az új kormány mögött, annál hatékonyabb lesz a válságkezelés. 28% vélte úgy, már csak az a kérdés, mekkora lesz a Fidesz-KDNP többsége a Parlamentben. 20% szavazott úgy, a tét az, végleg padlóra kerül-e az MSZP, 5% pedig nem tudta, hogy lesz második forduló is. A közlekedési szokásokat firtató kérdésre már sokkal egyenletesebben oszlottak el a válaszok. Érdekes módon látogatóink közül a legtöbben (30%) kerékpárral közlekednek a városon belül, 26% választja a tömegközlekedési eszközöket, autóval és gyalogosan pedig 22% jár. Ezen a héten arra vagyunk kíváncsiak, Önök milyen várakozásokkal tekintenek az

Orbán Viktor

vezetésével nemsokára megalakuló kormány tevékenysége elé. Mi a legsürgetőbb feladat, a munkahelyteremtés, a közbiztonság megerősítése, netán az elszámoltatás? Szavazni a jobb oldali menüsorban található A hét kérdése rovatban lehet, s ugyanitt tekintheti meg azt is, hogyan, milyen százalékban oszlanak meg a vélemények az adott témában. Előre is köszönjük véleménynyilvánítását, s hogy ilyen módon is velünk szerkeszti a SZEGEDma.hu-t!

Az elmúlt heti eredmények:

Ön szerint mi a tétje a választás április 25-i második fordulójának tétje?

A fő tét az, hogy minél nagyobb nemzeti egység áll az új kormány mögött, annál hatékonyabb lesz a válságkezelés. (47%) Már csak az a kérdés, mekkora lesz a Fidesz-KDNP többsége a Parlamentben. (28%) Az, hogy végleg padlóra kerül-e az MSZP. (20%) Lesz második forduló is? (5%)

Ön hogyan közlekedik a városon belül?

Kerékpárral. (30%) Általában tömegközlekedési eszközt választok. (26%) Főként autóval. (22%) Ha tehetem, gyalogosan. (22%)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.