Közélet

Új szakaszba lépett az 1-es villamosvonal felújítása

Új szakaszba lépett az 1-es villamosvonal felújítása

2010. április 10., szombat
Új szakaszba lépett az 1-es villamosvonal felújítása

Új szakaszába lépett az 1-es villamosvonal felújítása, amely jelentős forgalomváltozásokkal jár. Április 9-től, péntektől a helyi személygépjármű-forgalom és a tömegközlekedés már ismét az eredeti rend szerint haladhat a Kossuth Lajos sugárúton a Damjanich utcáig. Április 12-étől, hétfőtől pedig új terelőútvonalon kell közlekedni a Rókusi csomópont környezetében. Az 1-es villamosvonal továbbra is munkaterület, útszűkületekre kell számítani. A közlekedésben fokozott figyelem szükséges.

Április 9.

Új szakaszába lép Szegeden az 1-es villamosvonal felújítása. Az első lépés, hogy április 9-től, péntektől visszaállt az eredeti forgalmi rend a Kossuth Lajos sugárúton. A nagykörút és a Damjanich utca között a helyi személygépjármű-forgalom és a tömegközlekedés az eredeti menetirány szerinti oldalon, kétszer két sávon használhatja a Kossuth Lajos sugárutat. A belvárosból a Kossuth Lajos sugárúton kifelé haladók korlátozott feltételek mellett, de már egyenesen áthaladhatnak a Párizsi körúti kereszteződésen. A tranzitforgalom terelése miatt a Párizsi körútról azonban továbbra sem lehet közvetlenül jobbra bekanyarodni a Kossuth Lajos sugárútra. A befelé autózók szintén kétszer két sávon közlekedhetnek végig a Kossuth Lajos sugárúton a Teréz utcától a nagykörútig. A Rókusi csomópontot ekkor még a megszokott terelőútvonalon kerülhetik el a közlekedők. A vágányzár továbbra is érvényben marad. Az 1-es villamosvonal változatlanul munkaterület; a Kossuth Lajos sugárút érintett szakaszán útszűkületekre számítani kell.

Április 12.

Hétfőtől új terelőútvonalon kell közlekedni a Rókusi csomópont környezetében, mivel az 1-es villamosvonal Pulz utcai és Vásárhelyi Pál utcai szakaszán dolgozik a kivitelező, és elkerülhetetlen a két érintett utcaszakasz lezárása. A munkálatok a tervek szerint 3 hétig tartanak. Az Izabella hídról ekkortól nemcsak balra, hanem egyenesen is át lehet haladni a csomóponton. A Rókusi körútról érkezők pedig nemcsak jobbra, hanem balra is továbbmehetnek. A Rókus pályaudvar felől autózókat a Szilánkkal szemben nyíló szervizútra terelik. A belváros felől a Kossuth Lajos sugárúton haladók a Rókusi csomópontot az eddigi terelőúton közelíthetik meg: a Damjanich utca-Szatymazi utca felé. A Kossuth Lajos sugárútról a Vásárhelyi Pál utca is módosított útvonalon lesz elérhető; az újból kétirányú Teréz utca és Pulz utca felöl.

(Lásd alábbi térképmellékletünket!)

A tömegközlekedés eddigi terelőútvonala is módosul. Az 1V jelű villamospótló autóbusz a Szilánk megállóhely után a Rókusi csomópontot elhagyva a Kossuth Lajos sugárúti megállóban áll meg. A továbbiakban az útvonala változatlan.

(Lásd alábbi térképmellékletünket!)

A helyi, helyközi és távolsági autóbuszjáratok is a Rókusi csomópontot használják. A Rókusra és a Vásárhelyi Pál utca felől közlekedő buszjáratok a Kossuth Lajos sugárútról az eddigiek szerint a Damjanich utca felé kanyarodnak le, visszafelé a Rókusi csomóponton keresztül mennek. Megállójuk új helyen, a Rókusi körúton lesz.

(Lásd alábbi térképmellékletünket!)

A tranzitforgalom változatlanul az eddigi terelőutakat használhatja. A közlekedőket táblák és a jelzőlámpák segítik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.