Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Szedeák-kosaras a MEFOB All Star-csapatban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A hétvégén Sopronban rendezték a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság (MEFOB) kosaras négyes döntőjét. A győzelmet a Szolnoki Főiskola gárdája szerezte meg, soraiban Kovács Dáviddal, az NB I/B-ben vitézkedő Szedeák erősségével. Kovácsot a torna legjobbjai közé is beválasztották.

A férfi „final fourban” a házigazda Nyugat-Magyarországi Egyetem mellett a tavalyi bajnok Szolnoki Főiskola, a Debreceni Egyetem és az egri Eszterházy Károly Főiskola mérhette össze erejét. A címvédő szolnokiak nem bízták a véletlenre a dolgot – többek között a válogatott Váradi Kornélt is szerepeltetve – mindhárom mérkőzésüket megnyerték, és 2009 után ismét aranyérmesek lettek.
A szabályok szerint a csapatokba a végzett diákok egy évig még „visszajátszhatnak”, így a sikerből a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák szolnoki születésű játékosa, Kovács Dávid is kivette a részét. Az „Udo” becenévre hallgató kiváló kosaras az Eger ellen 96-80-ra megnyert mérkőzésen 22 pontot és 7 lepattanót jegyzett, majd a Debrecennel megvívott hosszabbításos partiban 22 pontig és 15 lepattanóig jutott. Kovács számára az MVP-cím is elérhető közelségbe került, a harmadik, Sopron elleni mérkőzésen azonban alig 20 perc alatt kipontozták, ám 7 ponthoz, továbbá 8 lepattanóhoz a két negyednyi játék is elegendőnek bizonyult. A torna legértékesebb játékosának végül az egri Máté Balázst választották, Kovács Dávid pedig négyes poszton bekerült az All Star-csapatba!
„Örülök, hogy ilyen remekül kijött a lépés Sopronban, a korábbi sérülésem után ugyanis az önbizalmam szempontjából is különösen fontos volt a jó szereplés” – mondta a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák játékosa. „Az érmeket és az egyéni díjakat szombaton este a Szolnok-Kaposvár A csoportos bajnoki előtt adták át, fantasztikus érzés volt, amikor 2500 ember percekig felállva tapsolt bennünket.”
Kovács Dávid hozzátette: nagyon bízik abban, hogy május végén a Szedeákkal is hasonló ünneplésben lesz része. A szegediek, mint arról portálunkon már olvashattak, április 9-én (pénteken) 19 órától a Veszprém ellen hazai pályán kezdik a B csoportos bajnokság rájátszását, és a sikeres rajt kellő alaphangot szolgáltathat a playoff-meneteléshez.
„Mind a négy nyugati ellenfél rendkívül erős, de saját közönségünk előtt kizárólag győzelemben gondolkodhatunk” – folytatta a 22 éves erőcsatár. „A veszprémiek jó néhány rutinos kosarassal állnak fel, ennek ellenére mindenképpen meg kell őriznünk a hazai veretlenségünket. Bevallom, társaimmal együtt már nagyon várjuk a rájátszás kezdetét, hiszen minden sportoló vágya, hogy bajnoki címért küzdhessen. Bízom abban, hogy szurkolóink pénteken is ugyanolyan szenzációs hangulatot teremtenek majd az újszegedi sportcsarnokban, mint az alapszakasz rangadóin tették.”

Hírzóna

Elhunyt Tass Olga olimpiai bajnok tornász

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Kilencvenegy esztendős korában.

Tovább olvasom

Hírzóna

Teniszközpontot alakítanak ki Makón

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Liget utcában.

Tovább olvasom

Sport

Sorsoltak a Magyar kupában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az első megyei fordulót augusztus első hétvégéjén rendezik.

Tovább olvasom

Aktuál