Bulvár

Osztrák embercsempészek segítették az albán határsértőket

Osztrák embercsempészek segítették az albán határsértőket

2010. április 16., péntek
Osztrák embercsempészek segítették az albán határsértőket

Elfogtak három albán határsértőt és két, őket segítő osztrák embercsempészt péntek hajnalban a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai. A rendőrség a migránsok ellen idegenrendészeti, az osztrákok ellen büntetőlejárást indított - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Pál János

elmondta: a járőrök hajnalban Szeged-Szőregen felfigyeltek egy osztrák rendszámú járműre, amely a határ felől érkezett, s a gépkocsit rövidesen ellenőrizték is. Az eljárás során kiderült, hogy az osztrák nő által vezetett autó utasai illegális határátlépők. Eközben a határterület átvizsgálása során még egy osztrák rendszámú járművet találtak, amelyben a nő bűntársa, egy osztrák férfi ült. Az albán határsértők meghallgatásukon elmondták, hogy napokkal ezelőtt indultak el, s a macedón határt még érvényes útlevelekkel lépték át. Szerbiába már embercsempész segítségével, illegálisan léptek be, és egészen a szerb-magyar határig hasonló támogatással jutottak el. A magyar határt átlépve várták őket az osztrák csempészek, akik egészen Hollandiáig szállították volna "kuncsaftjaikat". A két osztrák állampolgárral szemben embercsempészet bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. Az albán illegális határátlépők ügyét idegenrendészeti eljárás keretében vizsgálják - tette hozzá az alezredes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.