Gazdaság

Csődveszélyben a Szeviép – az 1-esen tovább dolgoznak + HANG

Csődveszélyben a Szeviép – az 1-esen tovább dolgoznak + HANG

2010. április 28., szerda
Csődveszélyben a Szeviép – az 1-esen tovább dolgoznak + HANG
Amint arról a helyi napilap beszámolt, Szeged tömegközlekedés-fejlesztésének egyik kivitelezője, az A-SZ-E Konzorcium tagja, a Szeviép Zrt. komoly anyagi nehézségekkel küzd, csődvédelmet kért maga ellen. A várost úgy tájékoztatta a konzorcium, hogy a beruházás munkálatait ez az esemény nem befolyásolja. A megyei napilap cikkében a cég vezetése be nem folyt pénzeket említ, ami érinti a pótmunkákat is, az autópálya építésénél például rekordmennyiségű közművet kellett kiváltaniuk. A hírlap úgy értesült, hogy csak a ki nem fizetett számlák áfafelhalmozása 600 millió forint, miközben 1,7 milliárd forinttal csökkentették a Szeviéphez kihelyezett forrást a bankok, s ezt a csúszó fizetésekkel együtt már nem tudta kezelni a cég.

Az 1-es munkálatait nem hátráltatja a Szeviép csődközeli állapota

A tömegközlekedés-fejlesztési projekt megrendelője, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatást kért az 1-es villamosvonal rekonstrukcióját végző konzorciumtól, s a sajtónyilatkozatát el is juttatta szerkesztőségünkbe. A Szeged elektromos tömegközlekedés-fejlesztése projektet irányító Szeged Pólus Nonprofit Kft. a megrendelő Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Szegedi Közlekedési Kft. nevében tájékoztatást kért az 1-es villamosvonal rekonstrukcióját végző A-SZ-E Konzorciumtól: mennyiben érinti a jelenleg zajló beruházást, hogy a konzorcium egyik tagja, a Szeviép Zrt. április 26-án, hétfőn fizetésképtelenség miatt csődvédelmet kért. A kivitelező konzorcium vezető cége az A-Híd Építő Zrt. tájékoztatása alapján a kivitelezést nem befolyásolja a Szeviép Zrt. csődvédelme. Ennek indoka az, hogy a konzorcium tagjai egyetemlegesen felelősek a szerződés betartásáért. Az 1-es villamosvonal kivitelezési munkálatai jelenleg is folynak.Hallgassa meg a Rádió88 Szabó Lászlóval, a Szeviép Zrt. pénzügyi igazgatójával készült hanganyagát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.