Labdarúgás: mindszenti pontmentés a Mórahalom ellen + FOTÓK + HANG

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában parázs csatát és igazságos pontosztozkodást hozott a Mindszent és a Mórahalom mérkőzése. A találkozót online közvetítésünkben kísérhették figyelemmel.


A labdarúgó megyei I. osztály 20. fordulójában:

Mindszent SE – Mórahalom VSE 1-1 (0-1). Mindszent, 250 néző, vezette: Török Sándor.
Mindszent: Molnár – Szabó I., Orosz, Szabó B., Galambosi (Tóth R.), Szecskó, Tóth Cs., Kis, Horváth R. (Jernei), Mihály, Katona. Edző: Rostás Károly.
Mórahalom: Szűcs – Papdi, Illés A., Sádt, Illés T. (Gyimesi N.), Gyimesi L., Siha (Lázár), Daróczi, Vér (Fodor), K. Tóth, Szőke. Edző: Tóth Ákos.
Gólszerző: Kis K. (79′), illetve Szőke (39′).

Hallgassa meg Rostás Károllyal, a Mindszent edzőjével készített hanganyagunkat!

Hallgassa meg Tóth Ákossal, a Mórahalom edzőjével készített hanganyagunkat!

Ráadás: A csípős hangulatú összecsapás egy csípős halászlével folytatódik majd, melyet a két alakulat közösen fogyaszt el a mindszenti vezetés meghívására. Gratuláció illeti a hazaiakat a nemes gesztusért!

no images were found

90. perc: A nehéz feladatát kiválóan megoldó játékvezető gyakorlatilag hosszabbítás nélkül vetett véget a színvonalas, küzdelmes derbinek. Bár a Mórahalomnak több helyzete akadt, a pontosztozkodás igazságosnak mondható, hiszen a Mindszent nagyon nagyot küzdött az egyenlítésért.
85. perc: Tóth Ákos együttese megrázta magát a bekapott gól után, a Mórahalomnak bizony nem jó az egy pont! Megy előre, küzd, hajt a vezető gólért a hófehérben játszó csapat, a lelkes mindszentieknek maradnak a kontralehetőségek. Jó iramú, élvezetes a végjáték.
79. perc: GÓÓÓL! Megbosszulta magát Szőke elrontott ziccere. Tóth Csabát sodorták el a mórahalmiak kapujuktól 25 méterre, a szabadrúgást Kis Krisztián csavarta a jobb kapufára, a labda azonban a hazaiak szempontjából szerencsésen vágódott Szűcs kapus hátára, majd onnan a gólvonal mögé; 1-1!
77. perc: Hatalmas lehetőség adódott Szőke Péter előtt, de a vendégek gólvágója az ötösről kapásból centikkel a kapufa mellé durrantott.
75. perc: Gyimesi Norbert állt be, ezzel kihasználta harmadik cserelehetőségét Tóth Ákos. Illés Tibor hagyta el a pályát.
73. perc: Fodor László váltotta Vért a vendégeknél.
68. perc: Mihály lehetősége után is támadásban maradt az egyre nagyobb fölényben játszó hazai gárda. Szemmel látható, hogy a Mindszent hatalmas erőket mozgósít az egy pont megszerzéséért. Rostás Károly ennek érdekében kettős cserére is elhatározta magát, Tóth Róbertet és Jernei Csabát nyilván azzal az utasítással küldte föl, hogy segédkezzenek az egyenlítő találat elérésében. Horváth és Galambosi mehetett zuhanyozni.
65. perc: Mihály Róbert egyenlíthetett volna, de egy formás, rövid passzos akció végén talán egy arasszal durrantott mellé.
62. perc: Egyre keményebb a küzdelem, parázs a hangulat a pályán kívül és belül is. A mórahalmi Illés Attila kapott sárga lapot, hiszen szabálytalanul akasztott meg egy ígéretes mindszenti támadást.
51. perc: A mindszenti Kis Krisztián sokadik nagy bedobása okozott zavart a mórahalmi védelemben. A jobbról középre szálló labdát Tóth Csaba csúsztatta rá, ám a vendégek ki tudták bólintani a gólba tartó lasztit.
48. perc: Kényszerű csere a vendégeknél. Siha Zsolt sérült meg, így kénytelen volt elhagyni a pályát, érkezett helyére Lázár Gábor.
46. perc: 45 perc áll a Mindszent rendelkezésére, ha pontot akar szerezni. És ez a hazaiak célja, az nem vitás!

no images were found

45. perc: Vége az első félidőnek, mely az első felében enyhe mindszenti fölényt, a második részében pedig egyértelmű mórahalmi irányítást hozott. A vendégek alakítottak ki nagyobb helyzeteket, megérdemelten vezetnek. A végén még Kis és Daróczi sárgultak be.
39. perc: GÓÓÓL! Vezet a Mórahalom! Egy balról érkező előreívelést Szőke Péter vett mellre 2-3 méterre az alapvonaltól, csinált egy ügyes testcselt, majd a hálóba bombázott; 0-1!
37. perc: Egy durva belépőért a mindszenti Horváth kapott sárga lapot.
36. perc: Gyimesi László vezetgette a labdát, majd mintegy 30 méterről lövésre szánta el magát. Az életerős löketet Molnár védeni tudta.
33. perc: Az megállapítható, hogy mindkét alakulat remekül megszervezte a védekezését. A félidő utolsó harmada eddig a biztonságról szól. A hátsó alakzatok jól állnak a lábukon, így sem a Mindszent, sem az enyhe fölényben futballozó Mórahalom csatárai előtt előtt nem adódott gólszerzési lehetőség. A játék főként a két tizenhatos között folyik.
28. perc: Felbátorodott a Mórahalom, átvette az irányítást. Egy bal oldali beadást követően ezúttal Szőke Péter került helyzetbe. A remek támadó 8 méterre a kaputól mellre vette a labdát, ám lövésébe az utolsó pillanatban oldalról bele tudtak lépni, így szöglettel folytatódott a játék.
21. perc: Az első végigvitt ellentámadása végén hatalmas gólszerzési lehetőséget szalasztott el a Mórahalom. Vér Zalán tört be balról a büntetőterületen belülre, lövését Molnár bravúrral mentette. A kipattanó Illés Tibor elé került, aki a százszázalékos ziccerben gyengén találta el a labdát, így a hazai hálóőr ismételten hárítani tudott.
16. perc: Határozott fölénybe került Rostás Károly együttese az utóbbi percekben, egyértelműen az történik a pályán, amit a Mindszent akar. A Mórahalom kontrákkal igyekezne operálni, de középpályásai keveset ütköznek, így pedig elég nehéz labdát szerezni, építkezni. Tóth Ákos nem véletlenül korholja folyamatosan ezt a csapatrészt. Helyzetet azonban még nem láttunk, így értelemszerűen gólt sem.
9. perc: Katona Zsolt próbált kilépni, de rosszul döntött a hazaiak játékosa, így közbe tudtak avatkozni a mórahalmi védők, s szögletre mentettek előle.
5. perc: Az első percekben ismerkednek egymással a csapatok, szép megoldásokat láthatunk a mezőnyben, de még keresik a fogást a felek. Helyzet nem adódott, egy hajszállal a Mindszent kezdeményezőbb.
2. perc: Ideális, szép futballidőben viszonylag nagyszámú néző előtt kezdődött meg az összecsapás. Nyugodtan nevezhetjük rangadónak is, hiszen tavaszra nagyszerű csapat formálódott Mindszenten Rostás mester kezei alatt, a Mórahalom pedig mindig éremesélyes a megye I-ben. A hazaiak világoskék mezt, fekete nadrágot viselnek, a vendégek hófehér szerelést öltöttek.

Hamarosan kezdünk: A tizenkettedik helyen tanyázó, 17 pontos hazaiak és negyedik (38 pontos) látogatóik őszi összecsapását 3-1-re az akkori pályaválasztó, a Mórahalom nyerte meg. Nana Mihály góljával a Mindszent szerzett vezetést a 36. percben, ám Siha Zsolt egy perccel később egyenlíteni tudott. A fordulást követően aztán eldöntötte a három pont sorsát a homokháti alakulat: előbb Daróczi László, majd Szőke Péter talált be. Ezúttal is a már Tóth Ákos által irányított Mórahalom az esélyesebb, de a Mindszent bizonyára nem adja olcsón a bőrét! A meccset CSLSZ-szel együttműködésben közvetítjük.

no images were found

Előző sztori

MKPK: Nagyszombat vezet át a sötétségből a fényre

Következő sztori

Labdarúgás: Százhalombattán tört meg a jég