Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: a Szatymaz újra elrontotta az FK örömét + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Ismét gólzáport és újra vendégsikert hozott az FK 1899 Szeged és a Szatymaz SE csatája a labdarúgó megye II-ben. Ezúttal a szatymaziak örülhettek a meccs végén, melyet online közvetítésünkben izgulhattak végig.

Megyei II. osztály Homokháti csoport 21. forduló:

FK 1899 Szeged – Szatymaz SE 3-4 (0-1). Felső Tisza part, 250 néző, vezette: Madácsi János.
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Burzon, Havas, Meszes, Fodor, Nagy V., Dóra, Turján, Ács, Holecska (Vozár 77′), Túróczi (Joszt 68′). Edző: Hüvös Gábor.
Szatymaz: Tóth Z. – Tóth G., Gyuris, Baranyi, Nikolényi (Marsal 46′), Toldi, Krajczár (Udvari 63′), Lippai, Pölös (Marosvölgyi 87′), Szél, Illyés (Csíkos 91′). Edző: Gémes Péter.
Gólszerző: Holecska (47′), Dóra (70′), Turján (80′), illetve Szél (9′), Lippai (48′, 56′), Illyés (69′).

Hüvös Gábor, az FK 1899 Szeged edzője: “Nagyon jó meccset vívtunk, a Szatymaz nem utolsósorban Tóth Zoltán remek kapusteljesítményének köszönhetően kerekedett fölénk. Úgy látszik, hazai pályán továbbra is képtelenek vagyunk rangadót nyerni, ezt a jövőben még meg kell tanulnunk. Idegenben sokkal felszabadultabban, ezáltal eredményesebben futballozunk. Csapatunkból Turján György mellett a századik FK-bajnokiját játszó alapító tagunk, Burzon Márkot emelném ki. Remélem, a kétszázadik meccsét is velünk ünnepli majd!”
Gémes Péter, a Szatymaz edzője: “Kis szerencsével szereztük meg a három pontot, mindkét gárda rengeteg helyzetet puskázott el. Sokat köszönhetünk a kiválóan védő Tóth Zoltánnak. Kapusunk volt megítélésem szerint a mezőny legjobbja, rajta kívül Szél Róbertet, Illyés Gábort és Lippai Dánielt szeretném külön is megdicsérni.”

93. perc: Vozár kerülhetett volna nagy helyzetbe, de az utolsó pillanatban kirúgták előle a labdát a szatymazi védők, s ez volt a mérkőzés utolsó momentuma. Ismét a látogatók örülhettek tehát, ragyogó összecsapáson 4-3-ra győzött a tabellán harmadik helyét ezzel megerősítő Szatymaz SE!
91. perc: Újabb csere: Illyés le, Csíkos be.
87. perc: A vendégek szinte el sem tudják hagyni a térfelüket, a kék-feketék mindent megtesznek az egyenlítésért. Gémes Péter most egy cserével próbálja megtörni az FK lendületét, Marosvölgyi érkezett Pölös helyére.
87. perc: A vendégek szinte el sem tudják hagyni a térfelüket, a kék-feketék mindent megtesznek az egyenlítésért. Gémes Péter most egy cserével próbálja megtörni az FK lendületét.
85. perc: Hatalmas erővel támad az FK, beszorult a Szatymaz.
80. perc: GÓÓL! Az egyik, meccs előtti kérdésre választ kaptunk: ma is góleső esik az FK és a “Szatyi” meccsén. Hogy folytatódik-e a vendégcsapatok sikersorozata, azt még mindig nem tudni viszont, hiszen szépített a szegedi gárda! Egy bal oldali szögletnél Turján György mintaszerűen emelkedett, s közelről bólintott Tóth kapujába; 3-4!
79. perc: Nagy Vince 30 méteres szabadrúgását védte vetődve Tóth Zoltán.
78. perc: Holecskát Vozár váltotta az FK-nál, mely mindent megtesz a szépítésért.
70. perc: GÓÓL! Most az FK felelt szinte azonnal! A középkezdés után Burzon robogott el a szélen, remekül adott középre, Dóra János pedig közelről fejelt a hálóba; 2-4!
69. perc: GÓÓL! Brunczvik ezúttal hibázott, cselezni próbált, de Illyés Gábor elvette tőle a labdát, majd az üres kapuba kísérte; 1-4!
68. perc: Hüvös Gábor is cserélt: Josztot küldte be Túróczi helyére.
63. perc: Krajczár helyén Udvari a Szatymazban.
61-62. perc: Szél Róbert végleg eldönthette volna a három pont sorsát, de egyelőre életben hagyta a Szegedet. Előbb egy kapuskirúgást vehetett át senkitől sem zavartatva a tizenhatoson, de mellé durrantott, majd ahogy a görcsössé váló hazaiak ismét hibáztak az építkezésben, kiugratták őt a társai, de 10 méterről leadott löketét szenzációs reflexszel ütötte ki Brunczvik. A kapuson egyébként megint semmi nem múlik!
56. perc: GÓÓL! Kicsit talán túlzottan is kinyílt, fellazult az FK, ezt pedig kegyetlenül kihasználta a vendégcsapat. Ügyes háromszögelés végén sakk-matt helyzetbe került Lippai Dániel, aki közelről lőtt a hálóba saját maga második, együttese harmadik gólját jegyezve; 1-3!
54. perc: Állandósult Turjánék fölénye, nyomnak a Tisza-partiak, feltüzelte őket, hogy ismét hátrányba kerültek. Sorra rúghatják a szögleteket, egyelőre azonban ezek nem jelentenek túl nagy veszélyt.
48. perc: GÓÓL! Nem sokáig örülhetett az egyenlítésnek a kék-fekete alakulat. Egy hosszan előrevágott labdánál elbóbiskoltak a védők, teljesen megfeledkeztek Lippai Dánielről, aki köszönte szépen, s 2 méterről fejelt a szegedi kapuba; 1-2! “Leventegól” – minősített szakértőnk, ifj. Szilágyi Árpád.
47. perc: GÓÓL! Holecska Norbert góljával egyenlített a hazai együttes. Az FK labdarúgója remek cselekkel verekedte át magát három védőn is, majd 14 méterről higgadtan gurított a bal alsóba; 1-1!
46. perc: Gyakorlatilag a kezdőrúgásból helyzetet alakított ki az FK. Dóra János maradt egyedül, 18 méterről lőhetett, Tóth Zoltán nagyot nyújtózva védett.

45. perc: Madácsi nem hosszabbított, szünet.
37. perc: Illyés Gábor lábában maradt a második szatymazi találat. A saját térfelének közepéről kapott egy hosszú, nagyszerű átadást, egy az egyben megverte Havas Pétert, majd lőtt, de Brunczvik hatalmasat védett.
36. perc: Ács Sándor ívelt át az alapvonal közeléből a kapus, de egyúttal a kapu fölött is.
35. perc: Ismét Holecska előtt adódott lehetőség, ki tudott ugrani, de Nikolényi Miklós kétméteres hátrányból beérte, s szerelni tudta.
31. perc: Kicsit megnyugodtak a kedélyek, ismét masszívabban zár a két középpálya. Pozícióharc alakult ki, a játékot sok hiba tarkítja ezekben a percekben.
25. perc: Nem sokáig késett a válasz! A vendégek ellentámadásából Illyés Gábor került hatalmas helyzetbe, egyedül vezette rá Brunczvikra, el akart gurítani a kapus mellett, de a hazaiak nagyszerű hálóőre túljárt az eszén, s lábbal mentett!
24. perc: Kétszer is egyenlíthetett volna az FK, de nem sikerült a kapuba találniuk. Előbb Ács Sándor lépett ki egyedül, de a tizenhatos előtt hosszan szöktette magát, így Tóth Zoltán egy gyors vetődéssel fölszedte előle a labdát. A kidobását követően azonban elveszítette a játékszert a Szatymaz, Holecska Norbertet dobta támadásba a kék-fekete gárda, ő kissé kisodródott, de lőni tudott, Tóth hatalmas bravúrral védett!
20. perc: A félidő közepéhez közeledve főként a két tizenhatos között folyik a játék, mindkét fél keresi a rést, de jól zárnak a védelmek.
15. perc: Remek az iram, a Szatymaz átvette az irányítást. Komolyabb helyzet most nem adódott, az FK próbálja rendezni a sorokat.
9. perc: GÓÓL! Kissé váratlanul vezetést szerzett a Szatymaz. Gémes Péter tanítványai néhány kontrával igyekeztek megtörni az FK lendületét, s hamar siker koronázta ebbéli törekvéseiket. Előbb Szél Róbert lövését nagy bravúrral védte Brunczvik Dániel, de a következő akciónál már ő is tehetetlennek bizonyult. Egy az alapvonal közeléből visszafejelt labdára Szél érkezett középen, s közvetlen közelről bombázott a léc alá; 0-1!
6. perc: Szegedi legendák – Krajczár, Illyés, Tóth Z., Gémes, illetve Turján, Dóra – a pályán – veszi számba a lelátón a szatymazi Szabó Ödön.
5. perc: Az FK lépett föl támadólag, Dóra János 25 méteres szabadrúgása egy arasszal ment a bal sarok mellé. Ezt követően Túróczi Márton előtt adódott helyzet, de 6 méterről leadott lövését szögletre blokkolták a védők.
1. perc: Szakadó esőben kezdődik a mérkőzés, Tápé felől érkezett a tavaszi zápor. A népes ultratábor üzenetet küld Burzon Márknak, gratulálnak neki, hogy századik bajnokiját játssza az FK színeiben. Mi is szeretettel gratulálunk a játékosnak! Remek a hangulat a centerpályán, ahol a hazaiak a hagyományos kék-fekete szerelésben, a vendégek pedig piros-fehér-piros színkombinációban vették föl a harcot.

A hazai együttes 26 ponttal a hatodik, a vendéggárda 35 ponttal a harmadik helyen áll a forduló előtt. Ebben a szezonban eddig kétszer csaptak össze, s mindig a pályaválasztó húzta a rövidebbet. A Szatymaz 4-2-re győzött Szegeden, az FK pedig 4-3-mal vágott vissza Szatymazon. Hamarosan kiderül, ma is hasonló góleső lesz-e, illetve folytatódik-e e látogatók sikersorozata.

Tovább olvasom

Hírzóna

Halálos baleset miatt leállították a Miskolc-ralit

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Leállították a szombati Miskolc-ralit, az országos bajnokság második fordulóját, miután a második gyorsasági szakaszon halálos baleset történt.

Tovább olvasom

Sport

Csendes szegedi strandröplabdás sikerek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az U16-os strandröplabda bajnokság hétvégi, csepeli döntőjében egy szegedi páros is érdekelt a lányoknál. A fiatalok évek óta az egykori válogatott röplabdázó, Petheő Gábor irányításával dolgoznak, talán szokatlanul nagy csendben.

Tovább olvasom

Sport

Negatív lett a szegedi pólósok koronavírus-tesztje

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Hétfőn folytatják a felkészülést.

Tovább olvasom

Aktuál