Sport

Szedeák-siker Sopronban: védekezésből jeles!

Szedeák-siker Sopronban: védekezésből jeles!

2010. április 16., péntek
Szedeák-siker Sopronban: védekezésből jeles!

Fantasztikus védekezéssel és remek csapatjátékkal második meccsét is megnyerte a felsőházi rájátszásban a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák gárdája. A Tisza-partiak még a sérült Simándi Árpád hiányát is elbírták Sopronban az egyetemi rangadón. A találkozóról online közvetítést adtunk.

A férfi kosárlabda NB I/B felsőházi rájátszásában, 2. forduló:

SMAFC-NYME - Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 52-71 (17-15, 15-18, 7-17, 13-21).

Sopron, 100 néző. Vezette: Tóth K., Török Z. Szeged: VIDA 13, MOLNÁR M. 4/3, NYILAS 17/3, TANÁCS 17/9, Gémes 11. Csere: KOVÁCS D. 8, Rezák 1. Vezetőedző: Bonifert Domonkos. A Sopron legjobb dobói: Szlávik T. 14/3, Csaplár-Nagy 13, Kováts V. 9. Bonifert Domonkos:

"Gratulálok a fiúknak, csapatmunkából jelesre vizsgáztak! Nagyon agresszív, gyors kosárlabdát játszó csapat volt az ellenfelünk, mely az első félidőben sok könnyű kosarat ért el, illetve faultokkal törte meg lendületünket. Nem is tudtunk igazán kibontakozni, fej-fej mellett haladtunk. A második játékrészben aztán tovább javult a védekezésünk, ami végül is meghozta a sikert. Hazai pályán 52 ponton tartani ezt a Sopront bizony komoly fegyvertény! Ami támadójátékukat illeti, a szokottnál több volt talán a hiba, de ez a kemény védekezésből is következett. A bírók egyébként hagyták a sportszerű keménységét, dicséret illeti őket, remekül vezették a meccset. Szépen, higgadtan kosaraztunk a végjátékban, okosan tartottuk, sőt, növeltük is az előnyt. Huszáros tett ez a győzelem, nem hiszen, hogy sokaknak sikerül az a hűség városában, nem véletlen, hogy közel két évig volt veretlen itthon a SMAFC-NYME!"

További eredmények:

Veszprémi Egyetem - Jászberényi KSE 99-89 Bonyhádi KSE - EnterNet Vásárhelyi KS 88-70

Online közvetítésünket itt olvashatja újra:

IV. negyed:

13-21 Ha a folytatjuk ezt a nagyszerű védekezést, még akkor is győzhetünk Sopronban, ha ezen az estén támadójátékunk messze áll a tökéletestől. Kosarak felváltva a negyed kezdetén. 50-44-re zárkóztak a soproniak, majd mire megijedtünk volna, Kovács Dávid büntetőjére Nyilas és Tanács is szórt egy-egy középtávolit. Így kell ezt, srácok! 55-44-re vezet a Bonifert-alakulat, mikor mindössze hét perc van hátra. Tartósan tíz fölött a különbség, de nem szabad, hogy elbízzuk magunkat. 59-44-nél már tizenöt is volt az előny, egy duplával lopakodik közelebb a hazai gárda, mikor az utolsó öt percre fordulunk. Rezák Tamás nagyszerű! A sérüléséből felépült kisember támadólepattanót csen a soproni nagyok között, s egy büntetőt be is ver! 62-48-at mutat az eredményjelző, 14 pont fórral várjuk a végjátékot, nem sokkal több, mint három percet kell még túlélni. A végére a játékvezetők szimpátiáját is sikerült talán elnyernünk, öt fault ott, nulla itt ebben a felvonásban... Na, ezt elkiabáltuk, ellenünk is fújtak a sípmesterek. Sebaj, a büntetőpárbajban egyelőre jól tartjuk magunkat. Nyilas mindkettőt értékesítette. Kettő perc van még hátra, 64-52, látótávolságon kívül a SMAFC. Az utolsó percre már 16 az előny, Lecsó talált be közelről, Nyíl pedig a büntetőket szórja a helyükre... A soproniak fel is adták, ekkora zakóra nem számítottak hazai pályán. Ott egy trojka a végén megint, 72-53-ra győzött a nagyszerű Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák!!!

Statisztikai csemegék a végére:

a dobószázalékok erősen közepesre sikeredtek ma, hiszen 39 százalékkal kísérleteztek a hazaiak, 35-tel a vendégek. A lepattanópárbajt 38-32-re veszítettük el, de ez nem sokakat bánt. Szereztünk 17 labdát, ami igazán kiváló! Vida Máté 33 IBM-ponttal zárt, ami figyelemreméltó, 8 lepattanója és 9 gólpassza is volt a 13 pont mellé. Gémes Lecsónak pedig bár nem volt a legjobb napja, mégis dupla-duplát írhat noteszébe, hiszen 11 pontja mellé letépett 11 lepattanót is.

III. negyed:

7-17 Nyilas és Tanács duplájával indult a negyed, majd Kováts Viktor dobott triplát. Gémesnek sajnos befújták a harmadik faultját, mérgében nem sokkal később kettőből csak egy büntetőt vált gólra. 38-35 ide, amikor a negyedik percbe fordulunk. Remek, remek, remek! Felgyorsította támadójátékát a vendég Szedeák, Tanács Attila keze újra elsült a vonalon túlról, majd Vida szerzett labdát, s Nyilasnak adott remek asszisztot - az újabb duplával 45-35 ide, amikor valamivel több, mint négy perc van hátra a játékrészből! Ha még Gémes Lecsó is pontosabban dobna! Persze Csaplár-Naggyal a nyakán nehezen céloz a center... Kitalálták, ugye, melyik csapat kért időt? Extra, amit védekezésben nyújtunk! Pontesőről azonban továbbra sem beszélhetünk... Tanács Attila dobott duplát, a soproniak a büntetőkből is alig-alig szereznek pontot. 47-37-re vezetünk az utolsó perc kezdetén. Ami probléma lehet: Gémes immár négy faulttal áll, pontosabban ül. Csaplár-Nagy, harcostársa is pihen. Vida egy jó büntetőjével 48-37-re megy a Szeged. A végén egy gyors kosárváltás, Vida eredményes nálunk, 50-39-cel fordulunk. A harmadik negyedben mindössze 7(!) pontot jegyzett a Sopron!!!

II. negyed:

15-18 A második negyedben is csak erőlködünk, nem sikerülnek dobásaink. Támadásban sokkal több kell a győzelemhez. 23-15-re lépett meg a SMAFC, a 3. perc végén Molnár büntetője ért végre pontot. Kovács Dávid is pályára lépett, Gémes Leventét váltotta. Nem sokkal később Lecsó már vissza is tért Tanács helyére. Nem elég, hogy rosszul játszunk, még a bírói ítéletek is inkább bennünket sújtanak. Igaz ez annak ellenére is, hogy Kováts Viktor, a hazaiak egyik nagy erőssége megkapta harmadik személyijét. Gémes hárompontos kosarával és Kovács Dávid kettesével sikerül zárkóznunk, a 15. percben 26-21-et mutat az eredményjelző. A bírók nincsenek velünk! Molnár Miklós kapott egyet könyökkel, továbbengedték, majd Gémes ellen támadót fújtak - vajon ők tudják, hogy miért? De foglalkozzunk magunkkal: támadásban továbbra is jóval több kell, a védekezéssel eddig nincs gond. Harcol, küzd a csapat. Három és fél perc a nagyszünetig, 26-21. Valami mintha elindult volna: Vida Máté büntetői hibátlanok, majd Nyilas is betalált végre, Gémes pedig a palánk alatti harcosságát koronázta meg egy kosárral. A Sopron most kicsit szétesett, Kovács Dávid egy jó büntetőjével 28-26 ide, két perc vissza. A negyed legvégén majdnem a SMAFC örülhetett, mely visszavette a vezetést is, ám Vida remek passzából Nyilas a dudaszó pillanatában hajított egy tanítani való trojkát, amivel 33-32 a Szegednek!

Néhány statisztikai érdekesség az első félidőből:

A Szedeák annak ellenére vezet, hogy mezőnybeli dobásai csak 28 százalékkal sikerültek! A hazaiaknál ugyanez a mutató 43 százalék. 21-ből mindössze 5 kétpontosunk hullott a gyűrűbe. A lepattanócsata eddig 23-17-re Vetési Imre tanítványaié. A pontszerzőink: Vida 10, Nyilas 7/3, Gémes 6/3, Molnár M. 4/3, Kovács D. 3, Tanács 3/3. A vendéglátóknál Csaplár-Nagy (11 pont, 13 lepattanó), Szlávik T. (9/3), Kovács B. és Kováts V. (6-6) a legeredményesebb.

I. negyed:

17-15 Tanács Attila remek triplájával indult a meccs, majd mindkét együttes elrontott két-két támadást. Csaplár-Nagy, a hazaiak rutinos centere dobott egy duplát, amire Vida Máté felelt egy közelivel, majd ugyancsak Csaplár-Nagy kosarára a szegedi irányító két sikeres büntetője a válasz. A 4. percben 7-4-re vezetünk. Rengeteg a hiba, s sajnos a szegediek járnak ebben az élen. A 6. perc elején átvette a vezetést a Sopron, 8-7. Kováts Viktornak a hazai, illetve Nyilasnak a szegedi oldalon már két faultja van. A népszerű Nyílnak egyelőre nem megy a játék, több ziccert is elrontott már. Bonifert Domonkos a 8. percben 12-9-es SMAFC-vezetésnél unta meg gyengécske támadójátékunkat, s időt kért. Nyilas helyére Rezákot küldte. A negyed utolsó percei sem hoztak magas színvonalú játékot - annál több mérgelődésre adott viszont okot, hogy 15-15-nél az utolsó soproni akciónál nem indították el az órát. A hazaiak duplát értek el, amit a játékvezetők megadtak a szegediek tiltakozása ellenére.

18.25:

Öt perc a feldobásig. Ők kezdenek a Szegedben: Vida, Molnár M., Nyilas, Tanács, Gémes.

18.20:

A szegediek reggel indultak Sopronba, 1-kor érkeztek meg, s az ebédet követően 2-től 5-ig kiváló körülmények között lazítottak a Civitas Hotelben. Javában tart már a bemelegítés a Krasznai-csarnokban. Az NB I/B 1-8. helyért zajló rájátszást győzelemmel kezdték a szegediek, hazai pályán 93-79-re verték a Veszprémet. Ezúttal az első idegenbeli fellépés következik, egy hosszú utazást követően, Sopronban. A hazai együttes a tabella hetedik helyén áll, a Tisza-partiak másodikként várják az összecsapást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.