Bulvár

Kék hírek: betöréssorozat és 12 határsértő

Kék hírek: betöréssorozat és 12 határsértő

2010. április 14., szerda
Kék hírek: betöréssorozat és 12 határsértő
Betörés-sorozatot derített fel a Szegedi Rendőrkapitányság. A gyanúsítottak közül kettő előzetes letartóztatását, míg egyikőjük házi őrizetét rendelte el a bíróság ma délelőtt – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Az utóbbi időben a város területén elszaporodtak a hengerzártörés, illetve a zárfésülés módszerével elkövetett lakásbetörések, ezért a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói alapos adatgyűjtésbe kezdtek a lehetséges elkövetői kör feltérképezésére. Ennek során a rendőrség látókörébe került három büntetett előéletű férfi (26, 39, 41 évesek), akik a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatók. A nyomozók a három férfit a szegedi Szent László utcában április 12-én, a déli órákban történt betörést követően vonták intézkedés alá. Ennek során a 39 éves férfi által vezetett Volkswagen Passatból előkerült a néhány perccel korábban elkövetett bűncselekményből származó 3,5 millió forint készpénz, nagy értékű karórák, arany ékszerek, valamint a bűncselekmény elkövetéséhez használt speciális zártörő és egyéb eszközök. 26 éves társánál a rendőrök készpénzt, valamint több zárfésűt, a zár fordításához használható félbevágott kulcsot, speciális hengerzártörő eszközöket, illetve törött hengerzárbetétet találtak, míg a lakásából további bűncselekmény elkövetéséhez használatos eszközöket foglaltak le. Harmadik társuknál a nyomozók nagy mennyiségű készpénzt, valamint vélhetően bűncselekményből származó ékszert, karórát, illetve más technikai tárgyakat találtak. A három férfi már több alkalommal volt büntetve főként vagyon és személy elleni bűncselekmények miatt, azonban a 26 éves gyanúsított ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt is folyt már büntetőeljárás. A lefoglalt tárgyi bizonyítékok alapján a Szegedi Rendőrkapitányság azt valószínűsíti, hogy a most elfogott három férfi tucatnyi, a város területén elkövetett betörés elkövetéséért felelős. Annak tisztázása, hogy pontosan hány bűncselekményt követhettek el, illetve mekkora kárt okoztak, a nyomozás további feladata lesz. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint megalapozottan feltehető, hogy a kárérték a tízmillió forintot is meghaladhatja. A három gyanúsítottat a Szegedi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, az ügyészség indítványára a bíróság ma délelőtt kettőjüket előzetes letartóztatásba helyezte, míg egyikőjük házi őrizetbe került.

Az unióba igyekeztek: 12 határsértőt fogtak el

12 határsértő a tegnapi, illetve a ma hajnali elfogások eredménye – közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Három palesztin személyre Algyőn találtak a CSMRFK Mélységi Migrációs Osztály munkatársai a tegnapi napon. Algyő külterületén lettek figyelmesek a járőrök a három különös öltözetű férfire, akik bizonytalanul közlekedtek a mezőben. Meghallgatásuk során elmondták, hogy Szerbián keresztül érkeztek Magyarországra, ahol a határt tiltott módon lépték át. Az idegenrendészeti eljárást követően őket a nyírbátori befogadó állomásra szállították. Tegnapi napon 1 szerb, ma hajnalban 2 szudáni, 1 jemeni, és 5 szomáliai határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei. A szerb határsértőt technikai eszközeik segítségével fedték fel röszkei zöldhatárban a határrendészek tegnap este, míg a 2 szudáni, és 1 jemeni tiltott határátlépőkre ma 04:05-kor a Szeged-matyéri evezőspálya közelében egy szolgálatból hazatérő rendőr figyelt fel. A mórahalmi határban a 4 szomáliai határsértő elfogásában, pedig lakosság segített. Az elfogott személyek okmányokkal nem rendelkeztek. Otthonaikból több határt illegálisan átlépve jutottak el a magyar határig. Céljuk, eljutni az Európai Unióba, a jobb élet reményében volt. Ügyükben idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.