Hátország: az FK serdülő tavaszi menetelése

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tovább robog az FK 1899 Szeged serdülőcsapata a megyei bajnokságban, míg az edzőjüket nélkülöző ifik hazai pályán sem tudtak ellenállni az éllovasnak a megye II-ben. Részletek összeállításunkban.

Ifjúságiak, megyei II. osztály Homokháti csoport 19. forduló:

FK 1899 Szeged – Bordány SK 2-6 (0-2)
Szeged, vezette: Tóth G.
FK 1899 Szeged: Fülöp – Vincze, Burzon, Módra (Tranger 50′), Zsigmond, Tóth D., Borcsa (Kis 46′), Márton (Miklósi 75′), Somodi (Németh 80′), Póta, Tóth T. (Petrecz 46′). Megbízott edző: Fodor Imre.
Bordány: Szalai – Csonka, Masir T., Kiss, Tari, Zádori, Fodor, Mészáros, Masír N., Kozma (Gál 46′), Czékus (Répási 55′). Edző: Rácz Zoltán.
Gólszerzők: Tranger, Miklósi, ill. Mészáros (11-esből), Kozma, Gál, Masír N., Fodor, Tari.

A tavaszi szezonban még gólt sem kapó bajnoki éllovas érkezett az utolsó helyezetthez. Erre a totóban azt mondanák, hogy „országos kettes”. A papírforma most sem borult. Az ambiciózus Kaiser edző távollétében a felnőtt csapat játékosa, Fodor Imre által irányított FK Szeged nagy lelkesedéssel lépett pályára. Az első harminc percben szerencsével kísérve tartotta magát a hazai csapat, a játékosok teljesítették, amit a szakvezetés kért tőlük. Azonban két védelmi megingást kihasználtak a vendégek, így előnnyel mehettek a szünetre.

A második félidőre elfáradtak az FK fiataljai. A bordányiak irányították a játékot, jobbára az történt a pályán, amit ők akartak. A kék-feketék kontrákra építve dolgozták ki helyzeteiket, kettőt sikerült is értékesíteniük. Az összecsapást, még ilyen különbséggel is, megérdemelten nyerte a vendégalakulat.

Keresztúri János, az FK utánpótlás-szakágvezetője: „Kaiser Rezső edző pénteken sokáig húzódó térdsérülése miatt műtéten esett át. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy az FK 1899 Szeged közössége nevében jókívánságomat fejezzem ki felé. Jobbulást, Rezsi! Ahogy a végeredményből kitűnik, sima vereséget szenvedtünk az első helyezettől. A nehézségeink ellenére két dolog adhat optimizmusra okot. Az egyik, hogy sikerült bő harminc percen keresztül tartani magunkat. Így nyilvánvaló a feladat, azon kell dolgozni, hogy ez a periódus hosszabb legyen. A másik pedig, tudtunk kettő gól szerezni a tavasszal még gólt sem kapó Bordány ellen. Azonban mindenben előrébb járnak nálunk, így győzelmük vitathatatlan.”

U16-os megyei bajnokság Tisza-Maros csoport 14. forduló:

Csanádpalota FC – FK 1899 Szeged-SZVSE 2-4 (2-1)
Vezette: Avramut Pál.

Csanádpalota: Makán – Takács, Gábor, Trényi, Hegyesi, Somogyi, Juhász, Bodó, Balogh, Molnár, Pozsár (Bognár). Edző: Gyuris István.
FK 1899 Szeged-SZVSE: Pálfi (Gyuris) – Ferenczi, Mikovity, Bodnár, Sipos, Reisinger, Nagy, Fröhlich, Szécsi, Teimel, Bitó. Edző: Marton Gellért.
Gól: Gábor (2); illetve Szécsi (2), Bitó, Ferenczi.
Jók: Gábor, Hegyesi, Balogh; ill. Ferenczi, Nagy, Sipos.

A negyedik tavaszi fordulóban a Szegedi VSE FK Szegednek kölcsönadott csapata Csanádpalotára látogatott, s a vasutasok nem álltak meg: lassítva kissé, de három ponttal gazdagabban térhettek haza. A megyeszékhelyi csapat, az eredményt tekintve, sima győzelmet aratott, ám döcögött a lokomotív.

A mérkőzés elején saját kapujához szegezte ellenfelét a vendégcsapat, az első negyedórában a hazaiak a félpályát sem tudták átlépni, ám a vendégek négy kihagyott helyzetére a 15. percben csattanós válasz érkezett: egy kontra után középre emelt labdát Gábor Márk helyezte el Pálfi kapujában, aki a beadásnál elnézte a labdát, s nem érhetett oda, hidegzuhany, 1-0.

A vendégek sorban alakították ki helyzeteiket, de kapkodva, helyenként körülményesen, pontatlanul játszottak, a játék képét egyedül Hegyesi sárga lapja színesített. A25. percben Bitó egyenlíteni tudott. Ezután a mezőnyjáték kiegyenlítődött, a Csanádpalota játéka feljavult, s Gábor ismét beköszönt: 2-1 a hazaiaknak.

A félidőre nem változott az eredmény, így vendéghátránnyal vonulhattak pihenőre a felek. Valószínűleg magas lesz az áprilisi vízszámla a Csanádpalota FC-nél, mert a vendégek edzője alapos fejmosást tartott a szünetben, de eredménye is lett: két perc sem telt el, amikor Szécsi egy kontra végén a rövidbe vágta közvetlen közelről a szegediek egyenlítő gólját.

Ezt követően egyik csapat sem talált fogást a másikon, de a vasutasok játékán látszott, hogy idő kérdése csupán, mikor veszik át a vezetést gyors, sok futásra és lapos passzokra épített játékukkal. Mindez sokáig váratott ugyan magára, de az elfáradó csanádpalotaiak a végén kétszer is hibáztak: a 78. percben Szécsi már második találatát jegyezve megfordította az állást, majd egy perccel később a Teimel buktatásáért megítélt büntetőt Ferenczi biztos lábbal értékesítette, kialakítva a 2-4-es végeredményt.

A szegediek két ellentétes játékképű félidőt produkálva, sok helyzetet kihagyva, de végig küzdve nyertek.

A hazaiak legjobbjai mintha nem is akartak volna győzni: öncélúan játszottak, míg ellenfelük lelkesen, egymásért küzdve, igazi csapatként tette a dolgát, ha a jó játék el is maradt, de a győzelemért nincs miért magyarázkodni.

A Tápé szabadnapos volt, de biztosan őrzi helyét a tabella élén, a Szőreg otthonában fogadta az Apátfalvát, 5-2-es győzelmet aratott, az UTC pedig Kiszomborban győzött 3-1-re

Marton Gellért a mérkőzés után a következőket mondta: „Nehéz meccsre számítottam, ugyan csapatkapitányuk újra játszani tudott, de négy játékosom hiánya érezhető volt, már csak abból is, hogy kevesen voltunk. Jól kezdtünk, de a helyzetkihasználásunk katasztrofális volt, egyszerűen nem tudtuk eredményesen befejezni támadásainkat. Két kontrából kaptunk két gólt, Gábor Márkot nem tudtuk tartani, nem mellesleg kapusom mindkét találatnál hibázott, de a mezőny megmentette portását, s megfordította a meccset. A félidőben kicsit kiabáltam, aztán higgadtan, csendben rendet tettem a fejekben, megbeszéltük, hogyan lehet megverni őket, s kipasszolva, szétfutva ellenfelünket meglett az egyenlítés a második félidő elején. Látva a játékosaim lendületét, akaratát, biztosra vettem, hogy győzni fogunk. A második félidő jó volt, az elsőben pontatlanul, körülményesen fociztunk, a másodikban pedig bizonyítottunk, csapatként és jó egyéni teljesítményekkel fűszerezve szereztük meg a három pontot. Nagy Ádám és Ferenczi Kristóf játékát emelném ki, Ádám végre igazolta, hogyan tud játszani, bár nem volt egyszerű dolga, hiszen termeténél fogva három játékos ült a nyakában, s alig hagyták levegőhöz jutni, de ezt anno a vízilabdában megszokhatta. Ferenczi Kristóf harcosan, keményen játszott, bár nehezen tudta tartani emberét, viszont pár percen múlott, hogy kiállítják-e róla támadóját. Edzéseken és meccseken mutatott alázata, szorgalma miatt is kívánkozik ide a neve, ráadásul első bajnoki gólját szerezte. A következő fordulóban a Szőreget fogadjuk, ami nem lesz éppen sétagalopp, de mindent megteszünk a sikerért!”

Előző sztori

Pótolhatatlan veszteség – gyászmise a lengyel áldozatok emlékére + HANG

Következő sztori

Labdarúgás: megtréfálta a SZVSE-t a Kiskundorozsma