Sport

Együtt edzett a Szedeák a piaristás diákokkal

Együtt edzett a Szedeák a piaristás diákokkal

2010. április 22., csütörtök
Együtt edzett a Szedeák a piaristás diákokkal
Bemutatóedzést tartott a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata ma a szegedi Dugonics András Piarista Gimnáziumban. A diákokkal a közös tréninget a klub szakmai tanácsadója, Fodor Péter vezényelte. A jó hangulatú edzésen az is elhangzott, hogy kilenc éve éppen ebben a csarnokban győzte le a Szedeák NB I/A csoportos együttese a Körmendet és a Falcót. A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata ma kora délután bemutató edzést tartott a piarista gimnáziumban. Az NB I-be igyekvő együttes roadshow keretében körbejárja a bázisiskoláit. Hétfőn a Radnóti-gimnáziumban kosarazott együtt a Szedeák felnőtt gárdája és a sportágat szerető tanulók hada. A nagy siker ugyanúgy nem maradt el, mint ma a piaristában. Több mint száz diák figyelte a közös edzést, amit Fodor Péter, az SZTE-Szedeák szakmai tanácsadója vezényelt.

Vasárnapi rangadó online

Az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata vasárnap 19 órától vívja az NB I/B rájátszásának egyik rangadóját a Bonyhád ellen. A mérkőzést természetesen online tudósításunkban is nyomon követhetik Olvasóink.
„Pörgős bemelegítés után dobóversenyt rendezünk, majd közös csapatokat alkotunk, és meccset játszunk” - mondott néhány szót a programról Fodor Péter. A lelátón ülő diákok üdvrivalgással fogadták, ha valamelyik társuk gyűrűbe talált. Mivel igen jó kezű kosaras fiúk tanulnak a piaristában, így a csarnokban egy pillanatig sem volt csend. A terem zaja azonnal pörgette a Szedeák vezetőinek, Kardos Péter elnöknek és Méhes Gábor alelnöknek a memóriáját. Felidézték a 2001/2002-es bajnoki szezont, amikor a Szedeák NB I/A csoportos együttese az újszegedi sportcsarnok átépítése miatt a piarista gimnáziumban játszotta bajnoki mérkőzéseit. „Mobillelátókon ezerkétszáz néző szurkolt a Szedeáknak. A legnagyobb show akkor volt, amikor legyőztük a Körmendet és Falcót” – veregette meg Fodor Péter vállát Méhes Gábor. Köztudottan a szaktanácsadó szíve Körmendért dobogott akkoriban, hiszen egykor a klub játékosa és edzője is volt. Most viszont a szegedi fiatalokat és időseket látja el tanácsaival, illetve tanítja a kosárlabda fogásaira az egyéni képzéseken. „Az utánpótlás-nevelés központi kérdés az egyesületünknél. Ezért döntöttünk úgy, hogy a diákok testközelből érezzék, milyen játszani egy NB I-es játékossal. Ezzel népszerűsítjük a sportot, a mozgást és nem utolsósorban a sportágat. A négy bázisközépiskolával és a hat általános iskolával nagyon jó a kapcsolatunk. Azt szeretnénk, ha minél többen megismernék a kosárlabdát, és legalább az alapokat elsajátítanák. Minél nagyobb bázisra szeretnénk építkezni, a sok gyerekből pedig a legtehetségesebbeket kiválasztjuk. Ők adnák egy igazi szegedi férfi kosárlabdacsapat magját” – fejtette ki a bemutató edzés fontosságát Kardos Péter, a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák elnöke. Nem véletlenül volt népszerű és jó hangulatú a tréning az egyházi iskolában, hiszen az intézményben első számú sportág a kosárlabda. Heti négy edzést tartanak, és összesen negyven diák jár a foglalkozásokra – tudtuk meg Nagy János testnevelő tanártól. „Az egyházi iskolákban mindig is alapsportág volt a kosárlabda. A mai napig komoly bajnokság keretében mérik össze tudásukat az egyházi iskolák korosztályos csapatai. Legutóbb a szegedi piarista gimnázium két együttese is országos bajnok lett. Sőt, delegációnk eljutott két éve Máltára az egyházi iskolák olimpiájára, amit az idén Portugáliában rendeznek meg. A hagyományokat szeretnénk ápolni, és ezért is kötött iskolánk együttműködési megállapodást a Szedeákkal” – fejtette ki Nagy János. A hatosztályos gimnáziumba a régióból is iskoláznak be olyan gyerekeket, akik tehetségesek, és a Szedeák edzéseit is látogatják. Természetesen a kosárlabdacsapatnak a többi iskolával is jó a kapcsolata, a másik két középiskolai bázisba, a Deák-gimnáziumba és Gábor Dénes-szakközépiskolába május közepén látogatnak el a szedeákos kosarasok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.