Bulvár

A városban fokozott közúti ellenőrzés, a határon torlódás várható az ünnepek alatt

A városban fokozott közúti ellenőrzés, a határon torlódás várható az ünnepek alatt

2010. április 2., péntek
A városban fokozott közúti ellenőrzés, a határon torlódás várható az ünnepek alatt

A húsvét, a hosszú hétvégékhez és a nagy ünnepekhez hasonlóan, hatalmas népvándorlással jár a közutakon és a városokban egyaránt, továbbá az alkoholfogyasztásból eredő balesetek száma is nagyobb ilyenkor az átlagosnál. Ebből kifolyólag a rendőrség és a határrendészet fokozott figyelemmel várja az ünnepet - tájékoztat a Rádió88 Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivőre hivatkozva.

Még a bicikliseket is ellenőrzik húsvétkor

Akár százezer forintos bírságra is számíthat az a kerékpáros, aki néhány feles után nyeregbe ül Húsvétkor. A rendőrség ugyanis még a bicikliseket is megszondáztatja szombattól hétfőig és minden szabálysértő ellen feljelentést tesz. Amíg a drótszámoron szabálytalankodók legkevesebb 30ezer forinttal büntethetők, az autósoknál a pénzbírság alsó határa hetvenötezer.

Torlódások várhatóak a húsvéti ünnepek miatt a déli határszakaszon

Több órás várakozási idővel kell számolniuk az utazóknak a húsvéti ünnepek miatt a déli határszakaszokon. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerint már mától megnövekedhet a teher- és személyforgalom, főleg a röszkei, illetve a nagylaki határátkelőhelyen az ünnepekre hazatérő vendégmunkások miatt. Szerbia felé a tompai és a tiszaszigeti, Románia felé pedig a kiszombori átkelőt javasolják, a gyorsabb határátkelés érdekében - közölte a szóvivő.

Hallgassa meg a Rádió88 Szenti Szabolccsal, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjével készült hanganyagát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.