Közélet

A hét kérdése: Mi az április 25-i választás tétje?

A hét kérdése: Mi az április 25-i választás tétje?

2010. április 19., hétfő
A hét kérdése: Mi az április 25-i választás tétje?

A hét kérdése rovatban ezúttal arra vagyunk kíváncsiak, Önök szerint mi a legfőbb tétje az országgyűlési választás április 25-i második fordulójának.

A múlt héten arról érdeklődtünk, mit tekintettek a legnagyobb meglepetésnek április 11-én. Olvasóink többsége (41%) a Lehet Más a Politika szereplésére, az általuk kapott 7,5 százalékra voksolt. A második helyre az került (25%), hogy az MSZP meg tudta előzni a Jobbikot. 20% felelt úgy, hogy minden a papírforma szerint alakult. Keveseket lepett meg a Fidesz-KDNP ilyen jelentős mértékű győzelme (8%), illetve az MDF csúfos kudarca (6%). Maradunk a választásnál ezúttal is, hiszen vasárnap újra az urnák elé járulunk azokban az egyéni kerületekben, ahol az első fordulóban nem született döntés. Csongrád megyében három helyen lesz voksolás, a szegedi 1-es és 3-as, valamint a makói körzetben, mindhárom helyen egyébként a Fidesz-KDNP jelöltje végzett az élen április 11-én. Ezen a héten arra vagyunk kíváncsiak, Önök szerint mi az április 25-i második forduló fő tétje. Az, hogy minél szélesebb nemzeti egység áll az új kormány mögött, annál hatékonyabb lesz a válságkezelés? Netán az, végleg padlóra küldik-e a szavazók az MSZP-t? Vagy egyszerűen csak az, mekkora lesz a Fidesz-KDNP többsége, ereje a Parlamentben?

Szavazni a jobb oldali menüsorban található A hét kérdése rovatban lehet,

s ugyanitt tekintheti meg azt is, hogyan, milyen százalékban oszlanak meg a vélemények az adott témában. Előre is köszönjük véleménynyilvánítását, s hogy ilyen módon is velünk szerkeszti a SZEGEDma.hu-t!

Az elmúlt heti eredmények:

Mi volt az Ön számára a legnagyobb meglepetés a választás 1. fordulójában? A Fidesz-KDNP ilyen jelentős győzelme. (8%) Az, hogy az MSZP megelőzte a Jobbikot. (25%) Az LMP 7,5 százaléka. (41%) Az MDF csúfos kudarca. (6%) Úgy gondolom, minden a papírforma szerint alakult. (20%)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.