Bulvár

Új rendőröket avattak a Széchenyi téren + VIDEÓ

Új rendőröket avattak a Széchenyi téren + VIDEÓ

2010. március 28., vasárnap
Új rendőröket avattak a Széchenyi téren + VIDEÓ
A Szegedi Rendészeti Szakközépiskola Széchenyi téren megrendezett kibocsátó ünnepségén a végzős tanulók az ünnepélyes eskütételt követően váltak a Magyar Köztársaság Rendőrségének hivatásos állományú tagjaivá.

A Magyar Köztársaság Rendőrségének alaki szabályzata alapján végrehajtott rendezvényre a környező országokból is érkeztek rendőri vezetők, hogy megtekintsék a végzős hallgatók ünnepélyes eskütételét. Képviseltette magát az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium rendészeti vezetése, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetése, valamint a rendvédelmi testületek és közigazgatási szervezetek területi és helyi szerveinek vezetői és Szeged város vezetése. Az alegységek és a csapatzászló bevonulása után a történelmi zászlók mellett a rendezvény elöljárójaként

Forgács Imre

, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium vezetője adott engedélyt a rendezvény elkezdésére. Az eskütételt követő elöljárói és parancsnoki beszédekben az iskola elöljárói, a minisztérium vezetője és Szeged polgármestere köszönetet mondtak a végzős hallgatók kitartásáért, szorgalmáért, méltatták az iskola által elért eredményeket, és sok sikert kívántak a pályakezdő új rendőröknek. Ezt követően került sor a kiváló eredménnyel végzettek soron kívüli rendőr főtörzsőrmesterré való előléptetésre, és a jutalmak átadására. Az ünnepség az újonnan felavatott rendőrök fegyelmezett díszmenetével zárult. Az iskola végzős állományából a közrendvédelmi és közlekedésrendészeti ágakhoz, a határrendészeti szolgálati ághoz kerültek a fiatalok, akik szolgálatukat a Csongrád, Bács-Kiskun, Békés és Baranya megyei rendőr-főkapitányságok területén, illetve a Budapesti Rendőr-főkapitányság kötelékében kezdik meg.

Illés Tibor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.