Több mint 30 ezer hektár víz alatt az Alsó-Tisza vidékén

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Az elmúlt napok csapadékos időjárásának hatására tovább nőtt a belvíz borította területek nagysága az Alsó-Tisza vidékén, jelenleg mintegy 31 ezer hektár van víz alatt, ebből 8.900 hektár vetés, 6.000 hektár pedig szántó – tájékoztatta a regionális vízügyi igazgatóság sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Jellemzően másodfokú készültség mellett 29 szivattyútelep üzemel, amelyek naponta több mint 2,8 millió köbméter vizet emelnek át a főbefogadó folyókba – közölte Priváczkiné Hajdu Zsuzsanna.
A belvízi védekezésben az állami főműveken 133 ember vesz részt. A kritikus helyeken összesen harminc munkagéppel – úszónádvágókkal és kotrógépekkel – végzik a csatornák tisztítását.
Az igazgatóság területén több vízgazdálkodási társulat is védekezik, valamint tizenöt településen rendeltek el első-, illetve hat településen – Kunszentmártonon, Kisteleken, Derekegyházán, Mezőkovácsházán, Balástyán és Mórahalmon – másodfokú helyi vízkárelhárítási készültséget – közölte a sajtóreferens.

Előző sztori

Megyénkben járt Sólyom László + HANG, FOTÓK

Következő sztori

Sarló és kalapács a panelházon