Közélet

Több figyelmet ígért a kistelepüléseknek a makói jelölt

Több figyelmet ígért a kistelepüléseknek a makói jelölt

2010. március 23., kedd
Több figyelmet ígért a kistelepüléseknek a makói jelölt
A leendő polgári kormányzat egyik legfontosabb feladata, hogy – szemben az MSZP nyolcéves gyakorlatával – nagyobb figyelmet szenteljen a vidék Magyarországának, a kistelepüléseknek, a falvaknak. Erről Mágori Józsefné, a Csongrád megyei 7-es választókerület Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje beszélt keddi magyarcsanádi fórumán.

A rendezvényt, melynek vendége volt

Magyar Anna

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke is,

Farkas Jánosné,

Magyarcsanád polgármestere nyitotta meg mintegy hatvanfős hallgatóság előtt.

Mágori Józsefné

elmondta, hogy az utóbbi hetek, hónapok során az egész körzetet végigjárja, így tizenhat faluban kell kampányolnia a Fidesz programját ismertetve. Kiemelt fontosságú ügyként említette a meglévő munkahelyek védelmét és új munkahelyek teremtését a környéken is. Nyíltan beszélt a közbiztonság hiányosságairól, ígéretet tett annak javítására. Mágoriné Andrea a magyar egészségügyet végső stádiumban lévő betegnek minősítette, melyen csak a teljes vérátömlesztés segíthet. Az apróbb falvakat sokkal jobban fogja majd segíteni az új kormány, mint elődje – ígérte. Hozzátette: a Fidesz hatalomra jutva mankót nyújt a csődhelyzethez közeli önkormányzatoknak. Magyar Anna is arról szólt, hogy az utóbbi két ciklusban az MSZP (

Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc

és

Bajnai Gordon

) intézkedései következtében – melyeket a Csongrád megyei szocialista honatyák, így

Buzás Péter, Botka László, Ujhelyi István

és

Kozma József

is támogattak – nem csupán az ország, hanem benne régiónk, megyénk is komolyan visszaesett. Drasztikusan emelkedett a munkanélküliség, a vidéki települések, az önkormányzatok helyzete ellehetetlenült. Éppen ezért szükséges a kis- és középvállalkozások helyzetbe hozása, a vidék népességmegtartó erejét meghatározó mezőgazdaság felkarolása, ezeket a polgári kormány meg is fogja tenni. Az est végén szó esett az április 11-i választás fontosságáról. A jelölt úgy fogalmazott: ezen a napon kortól, nemtől függetlenül senkinek semmi sem lehet fontosabb, mint az urnák elé járulni, s leadni a szavazatot arra a pártra, amely a hosszú évek MSZP-s uralmát követően meghozza a várt változást, előrelépést az ország számára. Ez pedig nem más, mint az egyetlen kormányzóképes erő, a Fidesz-KDNP. Mágori Józsefné és Magyar Anna a magyarcsanádi rendezvényt követően kedden este Nagylakon is választási fórumra várta az érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.