Több figyelmet ígért a kistelepüléseknek a makói jelölt

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A leendő polgári kormányzat egyik legfontosabb feladata, hogy – szemben az MSZP nyolcéves gyakorlatával – nagyobb figyelmet szenteljen a vidék Magyarországának, a kistelepüléseknek, a falvaknak. Erről Mágori Józsefné, a Csongrád megyei 7-es választókerület Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje beszélt keddi magyarcsanádi fórumán.

A rendezvényt, melynek vendége volt Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke is, Farkas Jánosné, Magyarcsanád polgármestere nyitotta meg mintegy hatvanfős hallgatóság előtt.
Mágori Józsefné elmondta, hogy az utóbbi hetek, hónapok során az egész körzetet végigjárja, így tizenhat faluban kell kampányolnia a Fidesz programját ismertetve. Kiemelt fontosságú ügyként említette a meglévő munkahelyek védelmét és új munkahelyek teremtését a környéken is. Nyíltan beszélt a közbiztonság hiányosságairól, ígéretet tett annak javítására.
Mágoriné Andrea a magyar egészségügyet végső stádiumban lévő betegnek minősítette, melyen csak a teljes vérátömlesztés segíthet. Az apróbb falvakat sokkal jobban fogja majd segíteni az új kormány, mint elődje – ígérte. Hozzátette: a Fidesz hatalomra jutva mankót nyújt a csődhelyzethez közeli önkormányzatoknak.
Magyar Anna is arról szólt, hogy az utóbbi két ciklusban az MSZP (Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon) intézkedései következtében – melyeket a Csongrád megyei szocialista honatyák, így Buzás Péter, Botka László, Ujhelyi István és Kozma József is támogattak – nem csupán az ország, hanem benne régiónk, megyénk is komolyan visszaesett. Drasztikusan emelkedett a munkanélküliség, a vidéki települések, az önkormányzatok helyzete ellehetetlenült. Éppen ezért szükséges a kis- és középvállalkozások helyzetbe hozása, a vidék népességmegtartó erejét meghatározó mezőgazdaság felkarolása, ezeket a polgári kormány meg is fogja tenni.
Az est végén szó esett az április 11-i választás fontosságáról. A jelölt úgy fogalmazott: ezen a napon kortól, nemtől függetlenül senkinek semmi sem lehet fontosabb, mint az urnák elé járulni, s leadni a szavazatot arra a pártra, amely a hosszú évek MSZP-s uralmát követően meghozza a várt változást, előrelépést az ország számára. Ez pedig nem más, mint az egyetlen kormányzóképes erő, a Fidesz-KDNP.
Mágori Józsefné és Magyar Anna a magyarcsanádi rendezvényt követően kedden este Nagylakon is választási fórumra várta az érdeklődőket.

no images were found

Előző sztori

Nyolc góllal kikapott a Pick Szeged Veszprémben

Következő sztori

Hét Csongrád megyei jó tanuló-jó sportolót köszöntöttek