Írjon nekünk

Rúzs

A hét receptje: Szeretettel Nőnapra!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A nemzetközi nőnapot március 8-án tartjuk, de kialakulása más dátumokhoz, eseményekhez is kötődik. A nőnap munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával (munkavállalásával) kapcsolatos demonstratív nap volt. 1908-ban, New Yorkban szám szerint úgy 40000 nő lázadt fel és indított harcot a jogaiért és azért, hogy a nőkkel is emberségesebben bánjanak. Ezt a napot nyilvánították Nemzetközi Nőnappá, Magyarországon 1910-től vált ünneppé ez a dátum. Mára azonban elvesztette az eredeti hangulatát, helyette a virágos, kedveskedős megemlékezés dominál. Hiszen a nő is olyan, mint egy virág. Minél több gondoskodást és elismerést kap a párjától és férfiismerőseitől, annál szebb és sugárzóbb! S bár tudva lévő, hogy a női lélek érzékeny és szeretetre éhes, s nemcsak az évnek ezen a napján kívánja a törődést, mégis boldogsággal tölti el az a kényeztetés, melyet ezen a napon kap.

A férfiak azonban nem csak szebbnél szebb virágkölteményekkel fejezhetik ki hódolatukat a szebbik nem képviselőinek, hanem apró ajándékokkal, vagy saját készítésű finomságokkal is. E heti receptajánlónkban olyan egyszerű és nagyszerű desszerteket ajánlunk Olvasóink figyelmébe, mellyel duplán szerezhetnek meglepetést kedves hölgy ismerősüknek. Hiszen nincs is személyesebb és édesebb ajándék egy saját készítésű bonbonnál vagy koktélnál. A siker garantált lesz!

Meggyes tiramisu

Hozzávalók:

– 1 nagy csomag babapiskóta
– 25 dkg magozott meggy
– 20 dkg Mascarpone
– 2 tojás
– 5 dkg cukor
– 3-4 dl csésze édesített kávé
– 0,5 dl sütőrum, vagy a magozott meggy leve
– kakaópor

Elkészítés:

A tojássárgákat különválasztjuk a fehérjétől és a cukorral habos krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a Mascarponét. Kézi habverővel csomómentesre kikeverjük, majd belekeverjük a kimagozott és lecsepegtetett meggyet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és ezt is a krémhez adjuk. A babapiskótákat sorban egy nagy jénai aljába tesszük, mindegyiket meglocsolgatjuk a cukorral, rummal (vagy a meggy levével) elkevert kávéval, és egy réteg krémet simítunk rá. Majd újabb sor babapiskóta következik, ismét kávé, majd krém. Az utolsó emelet krém réteget kakaóporral szórjuk meg, majd a tálat a hűtőbe tesszük. Másnap a legjobb a tiramisut fogyasztani, mert addigra összeérnek az ízek és a piskóta is megpuhul.

Mandarinos daiquiri (dájkiri)

Elkészítés:

Shakerben összekeverünk 1 gombóc barackfagyit, 3/5 rész rumot, 1/5 rész mandarinlevet, 1/5 rész cukorszirupot és 3 jégkockát. Összerázás után kehelybe töltve kínáljuk.








Vegyes mézes gyümölcssaláta

Hozzávalók:

– 4 evőkanál méz
– 20 dkg mazsola
– 20 dkg gyümölcs vegyesen: például banán, eper, szőlő vagy kiwi vegyesen (mirelit vagy befőtt is lehet)
– 5 dkg darált mogyoró
– 1 mandarin
– tejszínhab

Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, felszeleteljük és rétegesen üvegtálkába tesszük. Hozzáadjuk a darált mogyorót, mazsolát, majd a mandarin kifacsart és mézzel összekevert levével meglocsoljuk. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Egy mélyebb tálba jeget teszünk, és tetejére rakjuk a gyümölcsökkel megrakott üvegtálat. Tejszínhabbal felspricceljük, és mandarindarabkákkal, citrom- vagy lime karikákkal díszítjük.

Csokoládés bonbon

Hozzávalók:

– 1 dkg kakaópor
– 1,5 dl tejszín
– 15 dkg étcsokoládé
– 20 dkg puszedli
– 10 dkg darált dió
– 20 dkg színes cukorgolyó vagy csokoládédara

Elkészítés:

A kakaóport a tejszínhez adjuk, és állandó keverés mellett felforraljuk. Miután kissé lehűlt, hozzáadjuk a kis darabokra tördelt étcsokoládét, majd amikor teljesen kihűlt, belekeverjük a darált puszedlit és a darált diót is. Végül kis gömböket formázunk a masszából, és díszítésként megszórjuk színes cukorszemekkel vagy megforgatjuk csokoládédarában, dióban, kókuszreszelékben.




Málnás grízkrém

Hozzávalók:

– 1 rúd vanília
– 30 dkg málna
– 15 dkg cukor
– 7 dl tej
– 10 dkg búzadara
– 3 dl tejszín

Elkészítés:

A vanília rudat kettéhasítjuk, a pépjét kikaparjuk. A málnát megszórjuk 5 dkg cukorral, majd félretesszük. A tejet a maradék cukorral és a vaníliával felforraljuk, majd beleszórjuk a darát. Kis lángon, állandóan kevergetve 5 perc alatt sűrűre főzzük. Kihűlésig tovább kevergetjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt grízbe forgatjuk. A massza harmadrészét poharakba tesszük. A visszamaradt tejszínes krémbe belekeverjük a cukrozott málnát, és a pohárban lévő krémre kanalazzuk. A tetejére díszíthetjük tejszínhabot, gyümölcsöt.

Kommentek

Rúzs

Fenséges fürjes finomságok + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Vitaminban gazdag, alacsony a koleszterin tartalma és a tyúktojásra allergiások is fogyaszthatják. Az üvegbe zárt fürjes finomságok, az első kóstolásnál leginkább a felejthetetlen „akarok még” érzését váltják ki.

Tovább olvasom

Rúzs

Répás finomságokkal hódítanak a domaszékiek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tarolt a répalé és a répalekvár a Csongrád Megyei Értékek Napján. Az ínyenc fogásokat nem csak a kifinomult gasztrokibicek tudják megkreálni. Az egyszerű receptek alapján bárki könnyedén elkészítheti őket.

Tovább olvasom

Egyetem

Uzsonnabarát iskolatáska, soha el nem törő vonalzó + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Másfél hónap múlva kezdődik a tanév. Az üzletekben már javában beszerezhetjük a szükséges kellékeket. Talán meglepő, de az örökké változó divat ezt a területet sem kíméli, így évről évre újabb trendekkel találkozhatunk a polcokon.

Tovább olvasom

Aktuál