Szerda: Rockoratórium és időutazás

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Dómban szerdán este a Hiszek a romokon című rockoratóriumot adják elő, amely az Erdélyi Egyházmegye 1000 éves fennállásának ünnepére készült. Immár ötödik alkalommal rendezik meg a TIK-ben a Könyvtári Éjszakát, melynek 2010. évi mottója: „Időutazás: Antikvitás – Carpe noctem!” Ha szerda, akkor Szabadegyetem, ezúttal Vergilius főszereplésével, tavaszi fáradtság ellen Vitamin a Grand Café-ban, este pedig a JATE Klubban Magna Cum Laude koncert.

Színház és bábszínház

A Nagyszínházban szerdán 19 órakor Bohémélet – opera (bérletszünet).

A Kisszínházban szerdán 18 órakor Bolha a fülbe (Radnóti Miklós 1. bérlet).

A Millenniumi Kávéházban szerda este 19 óra interaktív színház az Artstabbal. A “Mátrix – avagy hiba a koordináta-rendszerben” című, legújabb előadásán az Interaktív Színház megpróbál rendet teremteni a Mátrix kusza rendszerében…

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében szerdán 10 órakor A kis Mukk (Mókus bérlet).

Rockoratórium és hangversenyek

A Szegedi Dómban szerdán este 19 órától Hiszek a romokon – rockoratórium. Előadja: a Mustármag Ének-együttes. Szólisták: Nyisztor Ilona, Madaras Ildikó, Mezei Ildikó, Boros Emese, Csiszér László, Fülöp Csongor István, Mészáros Lehel, Sebestyén Péter. A mű az Erdélyi Egyházmegye 1000 éves fennállásának ünnepére készült. A helyszínen megtekinthető a “Szegediek a csíksomlyói búcsúban” című fotókiállítás is. A belépés díjtalan, az előadás költségeinek fedezésére a helyszínen a szervezők adományokat elfogadnak.

A Reök-ben szerda este 19 órakor a SZTE Zeneművészeti Kar hangversenyét hallhatjuk.

A Millenniumi Kávéházban szerda este 20 órakor ”Legyen a zene mindenkié!” – az SZTE-ZMK hallgatóinak komolyzenei koncertje. 20 órakor Hárfa estJanka Dorottya játszik. 21 órakor Barokk csellószonáták Hohl Zsuzsa és Fehér Dóra előadásában.

Szabadegyetem – Szeged

Az SZTE TIK – Kongresszusi teremben szerdán 18 órakor Szabadegyetem – Szeged: Vergilius, Európa egyik megalapítója. Előadó: Tar Ibolya, egyetemi docens, SZTE BTK.

5. Könyvtári Éjszaka: testközelbe hozott ókor

Szerdán immár ötödik alkalommal rendezik meg a TIK-ben a mindig több ezer látogatót vonzó Könyvtári Éjszakát, melynek 2010. évi mottója: „Időutazás: Antikvitás – Carpe noctem!” Lesz ókori játszóház, „Antiquity” activity, előadások, kiállítások, filmvetítés, és sok más érdekes program. Az est folyamán legalább százféle díjat sorsolnak ki, lesz például mozikvíz is, de azt is bizonyíthatják, hogy hogyan tudnak műveleteket végezni római számokkal. Az Assam teaház 700-800 adag teát mér ki, az időutazást zenében a Riverside biztosítja, és külön büfé mérsékelt árakkal várja a kultúrában megfáradtakat. Hajnali 1 és 2 óra között városi buszok indulnak körútra, hogy a kitartó látogatókat hazaszállítsák. Az 5. Könyvtári Éjszaka programjairól részletesen a http://ww2.bibl.u-szeged.hu/ejszaka_2010/ oldalon tájékozódhatnak.

Felolvasó délután

A Csillag téri fiókkönyvtárban szerdán 15 órakor a Baráti Kör keretében felolvasó délután a Mesélj még kérlek! című szenior novellapályázat résztvevőinek közreműködésével. Felolvasók: Dudás Istvánné Puskás Mária és Gimesiné Dudás Irén.

Reök Önképzőkör

A Reökben szerdán 16.30-tól Önképzőkör Cserjés Katalinnal. A program: Henri de Toulouse-Lautrec: a plakátfestő; a szecessziós művész – prezentáció vetítése, majd kiállítótéri séta és a munka megkezdése.

Közéleti Kávéház

A Somogyi-könyvtárban szerdán 17 órakor Árpás Károly: Történelmi lecke, nem a fióknak – könyvbemutató. Beszélgetőtárs: Kiss Éva, a Deák Ferenc Gimnázium tanára. Közreműködik: Molnár Evelin, Török Renáta, a Gimnázium tanulói. Házigazda: Majzik István, a Bába és Társa ügyvezető igazgatója.

A Városháza Házasságkötő termében szerdán 17 órakor Afrika közel vanLátni és megismerni a világot – videóprojektoros vetítés. Vendég: Balogh László, a Délalföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója. Házigazda: Kozma József országgyűlési képviselő.

Az Új- és Legújabbkori Magyar Történeti Tanszék 7. termében (régi egyetemi épület, Ady tér 1-3, 3. emelet) szerdán 18.15-kor Trianon okai. Vendég: Romsics Ignác történész. Házigazda: Sipos József történész.

A Korzó Zeneházban (Széchenyi tér. 9. bejárat a Feketesas utca felől) szerdán 19 órakor Székely Erika énekesnő, előadóművész előadói estje. Közreműködik: Várkonyi Tibi, zenész, előadóművész.

Iránytű a JUGYU Klubban

A JUGYU Klubban szerdán 18 órakor Iránytű – az időutazás problémái a sci-fi-ben és a valóságban – Vinkó József előadása a múltba- és jövőbe utazás lehetőségeiről.

Szerdai moziműsorok

A Grand Caféban szerdán:

19 órakor: Vitamin irodalmi beszélgetésekFarkas Péter: Kreatúra (regény).

21 órakor: Köntörfalak – magyar, film, rendező: Dyga Zsombor.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

10, 14, 16, 18 és 20 órakor: Alice Csodaországban 3D – színes, szinkronizált amerikai fantasy. Rendező: Tim Burton.

Balázs Béla terem:

16 órakor és 20.30-kor: Hova lettek Morganék? – színes, szinkronizált amerikai romantikus vígjáték, rendező: Marc D. Lawrence.

18.15-kor: Akvárium – színes, feliratos brit film, rendező: Andrea Arnold.

Csőke József terem:

16.15-kor és 18.30-kor: Varga Katalin balladája – színes, román-angol dráma. Rendező: Peter Strickland.

20.45-kor:  A szállítmány – színes, feliratos amerikai akciófilm. Rendező: Antal Nimród.

Szerda esti bulik

A Nemzetiségek Házában szerdán 18 órakor Görög táncház. Vezeti: Szeltner László (Iliosz együttes).

Az IH Rendezvényközpontban szerdán 20 órakor Ceux Qui Marchent Debout koncert – az Alliance Francaise és az IH közös szervezésében. Jegyár: 700 Ft.

A SZOTE Klubban szerdán 22 órakor ÁJTK-s buli Patkós doktorral / Cuba Libre akció.

A JATE Klubban szerdán 22 órakor TTIK-s Est – Magna Cum Laude koncert. Kalinka szamovár party! Házigazda: Dj. Gesbin. TTIK-soknak ingyenes!

Az Afrika Cafe-ban szerda este R’n’B Party.

Az Átrium Icon Café & Lounge-ban szerda este Induljunk be együtt!

Előző sztori

Kézilabda MK: Balatonfüreden lesz a négyes döntő

Következő sztori

Villámolvasás: a XXI. század tanulási módszere