Nógrádi: Rendőrőrsre van szüksége Dorozsmának

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A képviselőjelölt megerősítené a közbiztonságot

no images were found

A közbiztonság megteremtése és fenntartása állandó téma Nógrádi Zoltán fideszes honatya lakossági fórumain. A kiskundorozsmaiak például kihelyezett rendőrőrsöt szerettek volna városrészükben, egyelőre azonban „be kell érniük” egy plusz járőrrel. Nógrádi szerint a biztonság az életünknek egy olyan alapvető eleme, mint az étel, ital vagy a levegő. „Amennyiben megszűnik ez a biztonsági éra, abban a pillanatban nagyon komoly feszültségek gyűlnek össze az emberben” – véli.

Kevesli a rendőrök közterületi jelenlétét a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje. Nógrádi Zoltán szerint „a rendőrök anyagi és erkölcsi megbecsülése hiányában, továbbá a fővárosi rendőrség politikaorientált működtetése miatt csökkent az állomány iránti bizalom”.
A legfontosabb feladatnak azt tartja Csongrád megye 2-es számú egyéni választókerületének jelöltje, hogy olyan rendőrségi szervezetet alakítsanak ki, amely a lehető legjobban osztja el a rendőri létszámot a közterületen, ezáltal biztosítható lenne az állandó jelenlét.

no images were found

„Meg kell erősíteni a rendőrség függetlenségét, második körben a személyi állományát és bérezésüket, harmadrészt pedig megfelelő technikai feltételeket kell biztosítani munkájuk végzéséhez” – fejtette ki Nógrádi. Hangsúlyozta, hogy a rendőrségnek alkotmányos joga és egyben kötelessége a közbiztonság fenntartása, az ő kezükben vannak azok az eszközök, mellyel ezt megtehetik. „Semmiféle alternatív, alkotmányos szervezete nincs a Magyar Köztársaságnak, amely a rendet fenn tudja tartani, éppen ezért nem lehet elfogadni önszerveződéseket” – hangsúlyozta. Nógrádi szerint ha valakinek olyan igényei vannak, hogy szeretné közösségét szolgálni, és szívesen megtenné ezt szabadidejében, akkor erre megvannak a hivatalos szervezetek, többek között a polgárőrség, illetve egyéb települési közbiztonsággal foglalkozó civil szervezetek.
„Szegeden nem elegendő az, hogy a belvárosban vannak rendőrök, a peremkerületekben is nagy szükség van rájuk, így Dorozsmán a legideálisabb egy rendőrőrs létesítése lenne” – jelentette ki. Mint elmondta, egy év utánajárás után azt sikerült egyelőre elérni, hogy Zákányszéken és Szeged-Kiskundorozsmán egy-egy járőrrel több teljesít szolgálatot. Nógrádi ezt nem tartja elégségesnek, mert azt tapasztalja, hogy a lakosság nem érzi magát biztonságban.
Dorozsma polgárőreinek képviseletében Tímár Lajos kifejtette, hogy szerinte 10-12 körzeti megbízottra lenne szükség a településrész közbiztonságának fenntartásához, illetve javításához. Több mint másfél évtizede polgárőrség is működik a városrészben, összesen mintegy negyvenen dolgoznak azért, hogy biztonságban érezzék magukat a helybéliek, de ahogy Tímár fogalmazott „társadalmi munkában ezt nem lehet győzni”.

Default thumbnail
Előző sztori

Kézilabda: Pick Szeged-győzelem Eperjesen

Következő sztori

Új igazgató a Magyar Szó Lapkiadó Kft. élén

Legutóbbi hasonló cikkek