Közélet

Nógrádi: Rendőrőrsre van szüksége Dorozsmának

Nógrádi: Rendőrőrsre van szüksége Dorozsmának

2010. március 17., szerda
Nógrádi: Rendőrőrsre van szüksége Dorozsmának

A képviselőjelölt megerősítené a közbiztonságot

A közbiztonság megteremtése és fenntartása állandó téma Nógrádi Zoltán fideszes honatya lakossági fórumain. A kiskundorozsmaiak például kihelyezett rendőrőrsöt szerettek volna városrészükben, egyelőre azonban „be kell érniük” egy plusz járőrrel. Nógrádi szerint a biztonság az életünknek egy olyan alapvető eleme, mint az étel, ital vagy a levegő. „Amennyiben megszűnik ez a biztonsági éra, abban a pillanatban nagyon komoly feszültségek gyűlnek össze az emberben” – véli.

Kevesli a rendőrök közterületi jelenlétét a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje.

Nógrádi Zoltán

szerint „a rendőrök anyagi és erkölcsi megbecsülése hiányában, továbbá a fővárosi rendőrség politikaorientált működtetése miatt csökkent az állomány iránti bizalom”. A legfontosabb feladatnak azt tartja Csongrád megye 2-es számú egyéni választókerületének jelöltje, hogy olyan rendőrségi szervezetet alakítsanak ki, amely a lehető legjobban osztja el a rendőri létszámot a közterületen, ezáltal biztosítható lenne az állandó jelenlét.

„Meg kell erősíteni a rendőrség függetlenségét, második körben a személyi állományát és bérezésüket, harmadrészt pedig megfelelő technikai feltételeket kell biztosítani munkájuk végzéséhez” – fejtette ki Nógrádi. Hangsúlyozta, hogy a rendőrségnek alkotmányos joga és egyben kötelessége a közbiztonság fenntartása, az ő kezükben vannak azok az eszközök, mellyel ezt megtehetik. „Semmiféle alternatív, alkotmányos szervezete nincs a Magyar Köztársaságnak, amely a rendet fenn tudja tartani, éppen ezért nem lehet elfogadni önszerveződéseket” – hangsúlyozta. Nógrádi szerint ha valakinek olyan igényei vannak, hogy szeretné közösségét szolgálni, és szívesen megtenné ezt szabadidejében, akkor erre megvannak a hivatalos szervezetek, többek között a polgárőrség, illetve egyéb települési közbiztonsággal foglalkozó civil szervezetek. „Szegeden nem elegendő az, hogy a belvárosban vannak rendőrök, a peremkerületekben is nagy szükség van rájuk, így Dorozsmán a legideálisabb egy rendőrőrs létesítése lenne” – jelentette ki. Mint elmondta, egy év utánajárás után azt sikerült egyelőre elérni, hogy Zákányszéken és Szeged-Kiskundorozsmán egy-egy járőrrel több teljesít szolgálatot. Nógrádi ezt nem tartja elégségesnek, mert azt tapasztalja, hogy a lakosság nem érzi magát biztonságban. Dorozsma polgárőreinek képviseletében Tímár Lajos kifejtette, hogy szerinte 10-12 körzeti megbízottra lenne szükség a településrész közbiztonságának fenntartásához, illetve javításához. Több mint másfél évtizede polgárőrség is működik a városrészben, összesen mintegy negyvenen dolgoznak azért, hogy biztonságban érezzék magukat a helybéliek, de ahogy Tímár fogalmazott „társadalmi munkában ezt nem lehet győzni”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.