Organic Duo a márciusi Jazzmozdonyon

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Március 27-én, 19 órakor a Budapesti RKI Szegedi Fiókintézete a Grand Caféval közösen szervezi meg a Jazzmozdony idei „harmadik útját”, mely Budapestről indul. A vonat romániai kocsikból áll.

Zenei utazásra hívja a közönséget az Organic Duo: Adalbert Cserkész – gitár, Marius Gagiu – fuvola.
Adalbert Cserkész zenei tanulmányait a sepsiszentgyörgyi zeneiskolában kezdte, először hegedülni, később a gimnáziumban dobolni és gitározni tanult. 1997-től klasszikus gitár szakra jár a brassói Transilvania Egyetem Zeneművészeti karán, majd két évet a budapesti Kőbánya Zene Stúdióban, majd 2000-től a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián tanul. Itt alapította a Slang együttest Luiza Zan énekesnővel, akivel együtt részt vett a jászvásári Richard Oschanitzky Jazzfesztiválon, a szebeni Jazzfesztiválon, a kolozsvári Transilvania Jazzfesztiválon és a bukaresti Jazzfesztiválon. Olyan külföldi fesztiválokon vesz részt, mint a veszprémi Valley of Arts és az esztergomi Jazztergom, Esztergom. Jelenleg Adalbert Cserkész az Urma együttes, valamint 2009-től Marius Gagiu fuvolistával együtt az Organic Duo tagja.

Marius Gagiu a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián fuvola szakon diplomázott, jelenleg fuvolista és fuvola tanár. Sokoldalú tevékenységet folytat a román művészvilágban: jazz, színház, nem hagyományos elektroakusztikus dob – show. A Shabah ethno-jazz együttes alapító tagja. 1997-ben a Transilvania Jazzfesztiválon megnyerte együttesével az első fellépők díját, a jászvásári Richard Oschanitzky Jazzfesztiválon pedig a jazz improvizációk versenyének első díját. Résztvettek Románia számos jazzfesztiválján . Felléptek Magyarországon, Szlovéniában, Belgiumban, Franciaországban és Szingapurban. 2000-ben a Sensor együttessel közösen rendezte meg a Sakadat című színházi előadást (nem hagyományos dob, pentomim), melyet a bukaresti Bulandra és Nemzeti Színház is műsorára tűzött. Fellépett Teodora Enacheval és Sorin Romanescuval a 2009-es Transilvania Jazzfesztiválon, továbbá együtt zenélt Luiza Zannal és Eddie Neumann-nal a Gazane trióban, Marius Mihalache-val az Ethnotize-ban, valamint Sorin Romanescuval és Ati de Chilevel az Organic Trio-ban.

www.myspace.com/gajolflute
www.myspace.com/organicjazz
www.myspace.com/sleepoverjazz
www.myspace.com/slangfunk
www.myspace.com/urmaspace

Előző sztori

Szegeden is elérhető a Modern Defendo önvédelmi rendszer

Következő sztori

Elkezdődött a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny